BATAKE U SOSU OD AJVARA NIKO NE ODBIJA Sočni i hrskavi, a meso se samo odvaja
Služite uz krompir pire.
Potrebno je:
- 6 pilećih bataka
- 4 kašike ajvara
- 2 kašike pavlake ili jogurta
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- so i biber po ukusu
- malo ulja za prženje
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite crni i beli luk pa dodajte batake. Pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju. Onda dodajte ajvar i pavlaku. Posolite i pobiberite pa pustite da se krčka na tihoj vatri.
Možda vas zanima:
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Raj za nepca, a meso se lepi za prste
Polizaćete i prste koliko je ukusno.
PILETINA SA SUSAMOM RAJ ZA NEPCA Gotova za pola sata, a hrskaviju niste jeli
Samo dodajte prilog po želji.
BATACI SA SENFOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Aromatični i pikantni, a meso se lepi za prste
Sočni i slasni, ukusa koji se pamti.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)