PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
Potrebno je:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 150 g dimljene slanine
- 1 jaje
- susam
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razvucite lisnato testo na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine oko 3-4 mm. Preko testa rasporedite sitno seckanu slaninu, pa posolite i pobiberite. Urolajte testo sa punjenjem u rolat, pa ga iseckajte na kolutove široke oko 2 cm. Rolnice poređajte na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite rolnice oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
KROFNE SA DŽEMOM BUDE NOSTALGIJU Vazdušaste i pufnaste, a nisu uopšte masne
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)