SUSAM ŠTAPIĆI SA SIROM BOLJI NEGO IZ PEKARE Biće super i kada se ohlade, a i za 3 dana
Savršeni za doručak ili užinu.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 100 ml ulja
- 150 ml jogurta
- 1 jaje
- susam za posipanje
- sir
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. U drugoj posudi umutite pola jajeta pa dodajte ulje i jogurt. Umesite glatko testo, pa dodajte sir.U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Umutite pola jajeta, pa dodajte ulje i jogurt. Zamesite glatko testo. Ako želite, dodajte izgnječen sir ili lan. Oklagijom razvucite testo na debljinu oko 5-6 mm, pa isečite na štapiće. Zatim ih premažite ostatkom umućenog jajeta i obilno pospite susamom. Pecite štapiće oko 12 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
HRSKAVI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM Savršeni kao grickalica za lepo druženje sa prijateljima
Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru.
HRSKAVI ŠTAPIĆI SA BELIM LUKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Savršeni za doručak uz šolju jogurta.
HRSKAVI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM Bolji nego oni iz pekare a posni, savršeni za popodnevno grickanje
I duupla mera će biti malo.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)