ŠPAGETE NA KINESKI NAČIN GREJU DUŠU I TELO Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Služite toplo uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 200 g špageta
- 200 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 100 g šargarepe
- 200 g tikvica
- 200 g praziluka
- 100 g spanaća
- 100 ml ulja
- 100 ml soja sosa
- 1 kašičica đumbira
- 1 kašičica mešavine suvog začina
Priprema:
Očistite i operite povrće. Onda narežite tikvice i praziluk na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Sitno iseckajte beli luk pa narežite šargarepu na rezance. Onda skuvajte šargarepu pa je ocedite i ostavite na toplom. Propržite beli luk i šargarepu u dubljoj posudi pa ih sipajte preko špageta. Zatim propržite praziluk i tikvice pa i njih dodajte. Onda umešajte pržene šampinjone i spanać. Dodajte đumbir, začin i sojin umak i promešajte. Potom vratite u posudu. Polako izmešajte povrće i špagete pa kratko zagrejte.
Možda vas zanima:
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM NIKO NE ODBIJA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Jelo koje nema konkurenciju.
BRZA PASTA SA AJVAROM I BELIM MESOM Ukućani će stajati u redu za još
Kremasta i zasitna, a bićete oduševljeni ukusom.
MAKARONE SA SIROM NIKO NE ODBIJA Nastale još u 14 veku, a nema im ravnih
Makarone sa sirom se prvi put pominju u italijanskom kuvaru u 14.veku.
NEMAČKE ŠPECLE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Često ih prave i u Vojvodini, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Sočno i slasno jelo držaće vas dugo sitim.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)