SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
Potrebno je:
- 7 komada pečenih paprika
- 200 g mrvljenog sira
- 200 g kisele pavlake
- 2 kašike sirćeta
- so
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica seckanog peršuna
- prstohvat šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Pecite paprike pola sata, uz povremeno okretanje. Onda izvadite paprike iz rerne pa pustite da se malo prohladi. Onda pažljivo ogulite kožicu i odstranite semenke. Zatim isecite paprike na tanke trakice pa ih stavite u veću činiju. Umešajte mrvljen sir i pavlaku pa dodajte sirće po ukusu. Začinite biberom, belim lukom u prahu, seckanim peršunom i prstohvatom šećera. Sve dobro promešajte, pa ostavite salatu da se ukusi povežu 10–15 minuta u frižideru pre serviranja.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA SALATA OD PEČENIH PAPRIKA Mirisna, hladna, osvežavajuća i savršena
Savršeno ide uz ribu ili meso.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)