SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.

salata od pečenih paprika
Printscreen

Potrebno je:

  • 7 komada pečenih paprika
  • 200 g mrvljenog sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 kašike sirćeta
  • so
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • prstohvat šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Pecite paprike pola sata, uz povremeno okretanje. Onda izvadite paprike iz rerne pa pustite da se malo prohladi. Onda pažljivo ogulite kožicu i odstranite semenke. Zatim isecite paprike na tanke trakice pa ih stavite u veću činiju. Umešajte mrvljen sir i pavlaku pa dodajte sirće po ukusu. Začinite biberom, belim lukom u prahu, seckanim peršunom i prstohvatom šećera. Sve dobro promešajte, pa ostavite salatu da se ukusi povežu 10–15 minuta u frižideru pre serviranja.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading