STARINSKI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Baš ovako se pravio u kasarni u JNA

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

vojnički pasulj
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pasulja
  • 60 g svežeg crvenog luka
  • 1 šargarepa
  • 30 g brašna
  • 60 g masti ili ulja
  • 5 listova lovora
  • 5 čenova belog luka
  • Prstohvat sušene i mlevene crvene paprike
  • Prstohvat crnog bibera
  • 40 g suvog začina
  • so po ukusu
  • kašika sitno seckanog peršuna

Priprema:
U hladnoj vodi potopite pasulj pa ostavite preko noći da nabubri. Onda ga ocedite i nalijte hladnom vodom. Kuvajte 10 ak minuta pa ga procedite i prelijte vrućom vodom. Onda dodajte polovinu luka i kuvajte na tihoj vatri, uz povremeno dolivanje tople vode. Propržite ostatak luka i šargarepe pa dodajte u pasulj, kao i lovor i sušenu papriku. Onda umešajte mali komadić dimljene slanine.  Napravite zapršku od brašna pa dodajte sitno seckan beli luk i mlevenu papriku. Nakon sat vremena začinite, posolite i dodajte zapršku. Zatim kuvajte još 20 do 30 minuta, na tihoj vatri. Umešajte peršun i biber u pasulj

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading