STARINSKI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Baš ovako se pravio u kasarni u JNA
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 500 g pasulja
- 60 g svežeg crvenog luka
- 1 šargarepa
- 30 g brašna
- 60 g masti ili ulja
- 5 listova lovora
- 5 čenova belog luka
- Prstohvat sušene i mlevene crvene paprike
- Prstohvat crnog bibera
- 40 g suvog začina
- so po ukusu
- kašika sitno seckanog peršuna
Priprema:
U hladnoj vodi potopite pasulj pa ostavite preko noći da nabubri. Onda ga ocedite i nalijte hladnom vodom. Kuvajte 10 ak minuta pa ga procedite i prelijte vrućom vodom. Onda dodajte polovinu luka i kuvajte na tihoj vatri, uz povremeno dolivanje tople vode. Propržite ostatak luka i šargarepe pa dodajte u pasulj, kao i lovor i sušenu papriku. Onda umešajte mali komadić dimljene slanine. Napravite zapršku od brašna pa dodajte sitno seckan beli luk i mlevenu papriku. Nakon sat vremena začinite, posolite i dodajte zapršku. Zatim kuvajte još 20 do 30 minuta, na tihoj vatri. Umešajte peršun i biber u pasulj.
Možda vas zanima:
DINSTANA BORANIJA NAJLEPŠI POSNI RUČAK Toliko je dobra da zaboravite da nema meso
Recept sa kanala bakina kuhinja za savršen petak.
DOMAĆI PILEĆI PAPRIKAŠ IZ BAKINE KUHINJE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Sočan i slasan, prste da poližete.
SPANAĆ PO RECEPTU BAKA SLAĐE Kremast, lagan i zasitan, polizaćete i tanjir
Nema ko vam neće tražiti recept.
VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ KASARNE Svakim zalogajem vraća u prošlost
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)