POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.

posna gibanica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g posnog sira
  • 2 posne kisele pavlake (male) 
  • 1 šolja kisele vode
  • 3 kašike mlevenog laka 
  • 7,5 čaša vode 
  • 2 kašičice praška za pecivo 
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U posudi pomešajte posnu kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni posni sir. Zasebno pomešajte mleveni lan i vodu i dobro sjedinite. Potom mešavinu dodajte u smesu sa pavlakom i dobro sjedinite. Umačite svaku koru u smesu pa zgužvajte i ređajte u pleh obložen pek papirom. Preko sipajte ostatak fila. Pecite posnu gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading