POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 500 g posnog sira
- 2 posne kisele pavlake (male)
- 1 šolja kisele vode
- 3 kašike mlevenog laka
- 7,5 čaša vode
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U posudi pomešajte posnu kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni posni sir. Zasebno pomešajte mleveni lan i vodu i dobro sjedinite. Potom mešavinu dodajte u smesu sa pavlakom i dobro sjedinite. Umačite svaku koru u smesu pa zgužvajte i ređajte u pleh obložen pek papirom. Preko sipajte ostatak fila. Pecite posnu gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BRZI GONZALES Zbog nje svaka dijeta pada u zaborav
Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan.
DOMAĆA GIBANICA Po receptu iz stare sveske, a uspeva i potpunim početnicima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNA GIBANICA JOŠ BOLJA OD MRSNE Za savršen doručak, služite uz šolju sojinog jogurta
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
ZAPEČENE MAKARONE SA PAVLAKOM I SIROM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RUSKA TORTA SA RUMOM OSTAVLJA BEZ DAHA Savršena kombinacija oraha, čokolade, ruma i suvog voća
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
Komentari (0)