POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- 1 glavica crnoga luka
- 1 šargarepa rendana
- 2 kašike opranog pirinča,
- 2 kašike sojinih mrvica natopljenih u toploj vodi,
- 3 čena belog luka na listiće,
- suvi začin, mleveni biber, slatka mlevena paprika,
- 2 kašike seckanih oraha,
- paradajz na kockice,
- 1 kašika gustog paradajza (kuvanog/mlevenog),
- paprike (za punjenje),
- listići krompira ili paradajza (za zatvaranje), 1 kašičica brašna,
- 200 ml kuvanog paradajza,
- 100 ml vode, malo ulja (za preliv),
- malo krompira (sečenog na dugačko)
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Iseckajte sitno crni luk i narendajte šargarepu, pa oboje prodinstajte 5 minuta na ulju.Onda dodajte dve pune kašike opranog pirinča, dve kašike natopljenih sojinih mrvica i tri čena belog luka sečeog na listiće. Zatim umešajte jednu kašiku gustog paradajza (kuvanog/mlevenog), suvi začin, mleveni biber, slatka mlevena paprika, dve kašike seckanih oraha i paradajz na kockice, pa dobro izjednačite. Paprike napunite pripremljenom smesom pa ih zatvorite listićima krompira. Zasebno pomešajte brašno, 200 ml kuvanog paradajza i 100 ml vode i malo ulja, izmešajte i sipajte po paprikama. Malo sečenog krompira stavite između paprika prethodno posutog sa malo suvog začina, mlevene paprike i malo ulja. Pecite posne punjene paprike oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, prvo pokriveno folijom pa posle otkriveno.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Možda vas zanima:
POSNE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
PUNJENE SUVE PAPRIKE Sočno jelo pogodno za dane posta, a držaće vas dugo sitim
U sočnom spoju, zaboravićete da nemaju meso.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
ZAPEČENE MAKARONE SA PAVLAKOM I SIROM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RUSKA TORTA SA RUMOM OSTAVLJA BEZ DAHA Savršena kombinacija oraha, čokolade, ruma i suvog voća
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
Komentari (0)