POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Zasitno i preukusno jelo.

posne punjene paprike
privatna arhiva/bakina kuhinja
posne punjene paprike privatna arhiva/bakina kuhinja
 

Potrebno je:

  • 1 glavica crnoga luka
  • 1 šargarepa rendana
  • 2 kašike opranog pirinča, 
  • 2  kašike sojinih mrvica natopljenih u toploj vodi,
  • 3  čena belog luka na listiće, 
  • suvi začin, mleveni biber, slatka mlevena paprika, 
  • 2 kašike seckanih oraha,
  • paradajz na kockice,
  • 1 kašika gustog paradajza (kuvanog/mlevenog), 
  • paprike (za punjenje), 
  • listići krompira ili paradajza (za zatvaranje), 1 kašičica brašna, 
  • 200 ml kuvanog paradajza,
  • 100 ml vode, malo ulja (za preliv), 
  • malo krompira (sečenog na dugačko)

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Iseckajte sitno crni luk i narendajte šargarepu, pa oboje prodinstajte 5 minuta na ulju.Onda dodajte dve pune kašike opranog pirinča, dve kašike natopljenih sojinih mrvica i tri čena belog luka sečeog na listiće. Zatim umešajte jednu kašiku gustog paradajza (kuvanog/mlevenog), suvi začin, mleveni biber, slatka mlevena paprika, dve kašike seckanih oraha i paradajz na kockice, pa dobro izjednačite. Paprike napunite pripremljenom smesom pa ih zatvorite listićima krompira. Zasebno pomešajte brašno, 200 ml kuvanog paradajza i 100 ml vode i malo ulja, izmešajte i sipajte po paprikama. Malo sečenog krompira stavite između paprika prethodno posutog sa malo suvog začina, mlevene paprike i malo ulja. Pecite posne punjene paprike oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, prvo pokriveno folijom pa posle otkriveno. 

posne punjene paprike privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading