RUSKA TORTA SA RUMOM OSTAVLJA BEZ DAHA Savršena kombinacija oraha, čokolade, ruma i suvog voća

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

ruska torta sa rumom
Printscreen/Youtube

Potrebno je:
Za kore:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 150 g mlevenih oraha (ili lešnika)
  • 50 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 250 g maslaca ili margarina
  • 150 g šećera u prahu
  • 3 kašike mleka
  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kašike ruma (po želji)
  • 100 g seckanih oraha
  • 100 g suvog grožđa ili sušenih šljiva (po želji)

Za dekoraciju:

  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 50 g mlevenih oraha

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca pa umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst šne. Zasebno penasto umutite žumanca. Onda sjedinite obe smese pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevene orahe. Špatulom polako promešajte. Pecite koru oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na isti način napravite preostale kore pa ih ostavite da se skroz ohlade. U jednoj posudi umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte kakao, mleko i rum i dobro umutite. Zatim umešajte seckane orahe i suvo voće, pa sve promešajte. Ređajte tortu sledećim redosledom:kora-1/4 fila-kora-1/4 fila-kora 1/4 fila-kora. Celu tortu premažite preostalim filom. Napravite glazuru od čokolade i mlevenih oraha pa njome prelijte tortu. Na kraju tortu pospite mlevenim orasima. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading