PEČENE KRUŠKE SA ORASIMA I CIMETOM MILUJU NEPCA Najslađa poslastica za hladne dane
Služite toplo.
Potrebno je:
- 4 čvrste kruške
- 50 g oraha
- 2 kašike meda
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 2 kašike suvog grožđa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Prepolovite kruške pa im izdubite sredinu. Zatim sitno naseckajte orahe i pomešajte ih sa medom, suvim grožđem i cimetom. Pripremljenom smesom napunite kruške pa ih stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite kruške oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNU ŠTRUDLU SA ORASIMA NIKO NE ODBIJA Svakim zalogajem vraća u detinjstvo
Mirisna i mekana, savršeno ide uz čaj ili kafu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Kremasta i puna fila, a razvaljuje ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
ZAPEČENE MAKARONE SA PAVLAKOM I SIROM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RUSKA TORTA SA RUMOM OSTAVLJA BEZ DAHA Savršena kombinacija oraha, čokolade, ruma i suvog voća
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
Komentari (0)