PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.

pita sa tikvicama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora
  • 800 g tikvica
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica suvog biljnog začina – posni
  • 100 ml vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. Narendajte tikvice pa ih blago ocedite. Sitno iseckajte luk pa ga omekšajte u šerpi sa malo vode. Onda dodajte so, tikvice i biljni začin, pa kuvajte sve dok voda ne ispari. Poprskajte kore vodom pa nanesite nadev. Onda uvijte u rolat. Zatim stavite u pleh pa opet poprskajte vodom. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Pustite da se dobro prohladi pre sečenja.

Komentari (0)

Loading