PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
Potrebno je:
- 500 g kora
- 800 g tikvica
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suvog biljnog začina – posni
- 100 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Narendajte tikvice pa ih blago ocedite. Sitno iseckajte luk pa ga omekšajte u šerpi sa malo vode. Onda dodajte so, tikvice i biljni začin, pa kuvajte sve dok voda ne ispari. Poprskajte kore vodom pa nanesite nadev. Onda uvijte u rolat. Zatim stavite u pleh pa opet poprskajte vodom. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Pustite da se dobro prohladi pre sečenja.
Možda vas zanima:
PITA SA TIKVICAMA BEZ KORA Sve se samo pomeša i peče, a savršena za doručak ili večeru
Pravi se lako, a pojede brzo.
POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PITA SA TIKVICAMA I SIROM Vazdušasta i mekana, a biće super i vruća i hladna
Najbolje služite uz šolju jogurta.
SOČNA PITA SA TIKVICAMA Svaki zalogaj je raj za nepca, a super za doručak ili večeru
Služite toplo ili hladno.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
ZAPEČENE MAKARONE SA PAVLAKOM I SIROM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RUSKA TORTA SA RUMOM OSTAVLJA BEZ DAHA Savršena kombinacija oraha, čokolade, ruma i suvog voća
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
Komentari (0)