BAKINA PITA SA KUPUSOM I PRAZILUKOM GREJE DUŠU I TELO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Sočna i mirisna, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 500 g kupusa
- 2 praziluka
- 1 veći crni luk
- 3 jaja
- 150 ml pavlake
- so
- biber
- muškatni oraščić
- maslinovo ulje ili puter
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sitno naseckajte kupus i lukove pa sve propržite na malo maslinovog ulja dok ne omekšaju. Zasebno pomešajte povrće sa pavlakom i jajima, i dobro začinite. Uljem premažite kore pa ih poređajte u pleh i filujte povrtnom smesom. Na kraju završite pavlakom ili umućenim jajetom. Pecite pitu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA PROJA IZ BAKINE KUHINJE MIRIŠE NA DETINJSTVO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Najbolje služite uz ajvar ili posni majonez.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
BAKINA PITA SA KUPUSOM I PRAZILUKOM GREJE DUŠU I TELO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Sočna i mirisna, bićete oduševljeni.
BRZE JOGIRT LEPINJE IZ RERNE Savršeno idu uz ajvar ili džem, a mekane i hrskave
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA URNEBES SALATA ISTA KAO ONA KAFANSKA Pikantna i kremasta, super ide uz roštilj
Služite uz lepinje ili tople projice.
POSNE PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU IZ 1939 GODINE Nije soja ni pirinač, a pravi su raj za nepca
Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.
Komentari (0)