MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Služite toplo, uz prilog po želji.

manastirski pasulj
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g belog pasulja
  • 2 veća crna luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 šargarepe (opciono)
  • 2–3 lovorova lista
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • so i biber po ukusu
  • voda za kuvanje

Priprema:

Potopite pasulj u vodi preko noći da nabubri.Sutradan procedite pa nalijte novu vodu i stavite da proključa. Kuvajte tako 15 minuta pa procedite i sipajte novu vodu sa lovorovim listom. Zatim smanjite vatru i krčkajte sve dok pasulj ne omekša, uz povremeno dolivanje vode. Zasebno prokrčkajte seckani crni i beli luk sa šargarepom u malo vode. Onda posolite, pobiberite i dodajte mlevenu začinsku papriku. Nanesite luk i papriku preko pasullja pa promešajte i krčkajte još 15 minuta.

Komentari (0)

Loading