MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Služite toplo, uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 2 veća crna luka
- 3 čena belog luka
- 2 šargarepe (opciono)
- 2–3 lovorova lista
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- so i biber po ukusu
- voda za kuvanje
Priprema:
Potopite pasulj u vodi preko noći da nabubri.Sutradan procedite pa nalijte novu vodu i stavite da proključa. Kuvajte tako 15 minuta pa procedite i sipajte novu vodu sa lovorovim listom. Zatim smanjite vatru i krčkajte sve dok pasulj ne omekša, uz povremeno dolivanje vode. Zasebno prokrčkajte seckani crni i beli luk sa šargarepom u malo vode. Onda posolite, pobiberite i dodajte mlevenu začinsku papriku. Nanesite luk i papriku preko pasullja pa promešajte i krčkajte još 15 minuta.
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Odozgo se napravi korica, a iznutra saftast
Zahvaljujući nani nećete imati naduvenost.
POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Držaće vas dugo sitim.
PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.
POSNI PASULJ SA PROSOM Zasitno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Zdravo i ukusno jelo.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
MUSAKA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ŽITOM ZA DANE STROGOG POSTA Polovina se pojede dok je još u plehu
Zasitna i preukusna, jelo u kome će uživati cela porodica.
Komentari (0)