POSNA KAJGANA SA TOFU SIROM Proteinski doručak od kog ćete biti siti satima

Ivana Pavlović

08:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i ukusna, ukusa za čistu desetku.

posna kajgana
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200-250 g tofua
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • pola kašičice kurkume
  • pola kašičice dimljene paprike
  • so po ukusu 
  • biber po ukusu
  • 2-3 kašike biljnog mleka ili vode 
  • mladi luk
  • spanać
  • pečurke
  • paradajz po ukusu

Priprema:
Tofu blago ocedite pa umotajte u papirni ubrus i ostavite 10 minuta pod blagim pritiskom kako bi se odstranila suvišna tečnost. Zatim ga viljuškom izgnječite na krupne komade. Stavite u zagrejano ulje na tiganju pa pecite 5 do 7 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim dodajte dimljenu papriku, kurkumu, so i biber. Dodajte povrće po želji i kuvajte kajganu još 2 minuta, dok se sve ne sjedini. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading