ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SE TOPI U USTIMA I dupla mera će biti malo

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Mirisan i sočan, za prave sladokusce.

žuti kolač sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 260gr brašna
  • šolja i po šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100ml ulja
  • 200ml jogurta
  • pola kesice praška za pecivo
  • oko 300-400 g višanja
  • malo griza
  • malo prah šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom. Onda dodajte žumance, brašno, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Višnje pomešajte sa šećerom i grizom pa sve sjedinite. Zatim ih dodajte u testo. Pecite kolač oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Komentari (0)

Loading