ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SE TOPI U USTIMA I dupla mera će biti malo
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 260gr brašna
- šolja i po šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 100ml ulja
- 200ml jogurta
- pola kesice praška za pecivo
- oko 300-400 g višanja
- malo griza
- malo prah šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom. Onda dodajte žumance, brašno, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Višnje pomešajte sa šećerom i grizom pa sve sjedinite. Zatim ih dodajte u testo. Pecite kolač oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
SOČNI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SLATKA VOĆNA PIRAMIDA Savršena uz šoljicu kafe i lepo druženje sa prijateljima
Svaki zalogaj miluje nepca.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA I TREŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Sa kanala bakina kuhinja, jednostavnije od ovoga ne može
Mekan i sočan, prste da poližete.
PITA SA JOGURTOM BOLJA NEGO IZ PEKARE A gotova dok pristavite kafu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
KREMASTI KOLAČ IZ STARE JUGOSLAVIJE Nijedno slavlje nije moglo da prođe bez njega
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
KRMENADLE SA MEDOM I SOJA SOSOM Meso se lepi za prste, a ukus je za čistu desetku
Savršeno slatke i pikantne, pravićete stalno.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SE TOPI U USTIMA I dupla mera će biti malo
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA IZ BAKINE KUHINJE Biće mekana kao duša
Sočna i mirisna, polizaćete i tanjir.
Komentari (0)