DOMAĆE ŠAPICE PO TETA SAVKINOM RECEPTU Što duže stoje to su još ukusnije

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Tope se u ustima, a najbolje idu uz šoljicu kafe.

šapice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 šolja svinjske masti (oko 200 ml)
  • 2,5 šolje brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 šolja šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 2 jajeta
  • 2 šolje mlevenih oraha
  • malo rendane limunove korice
  • cimet na vrh noža
  • šećer u prahu po potrebi
  • vrlo malo ulja za podmazivanje kalupa

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite mast sa šećerima. Onda dodajte mlevene orahe i mutite, pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mešajte sve dok ne dobijete homogenu smesu. Potom smesu ostavite pola sata u frižideru. Kalupe napunite pripremljenom smesom. Zatim rukama pomalo uvaljate testo u valjak, pa da ga utisnete u šapicu. Pecite šapice 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju tople kolače valjajte u šećer u prahu. 

Komentari (0)

Loading