DOMAĆE ŠAPICE PO TETA SAVKINOM RECEPTU Što duže stoje to su još ukusnije
Tope se u ustima, a najbolje idu uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 1 šolja svinjske masti (oko 200 ml)
- 2,5 šolje brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 šolja šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 jajeta
- 2 šolje mlevenih oraha
- malo rendane limunove korice
- cimet na vrh noža
- šećer u prahu po potrebi
- vrlo malo ulja za podmazivanje kalupa
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite mast sa šećerima. Onda dodajte mlevene orahe i mutite, pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mešajte sve dok ne dobijete homogenu smesu. Potom smesu ostavite pola sata u frižideru. Kalupe napunite pripremljenom smesom. Zatim rukama pomalo uvaljate testo u valjak, pa da ga utisnete u šapicu. Pecite šapice 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju tople kolače valjajte u šećer u prahu.
DINSTANI GRAŠAK ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Ukusa kao iz najboljeg restorana
Samo dodajte ribu ili prilog po želji.
POSNI KOLAČ PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Ukusom bolji od svake torte
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KINESKA SALATA RASPAMETILA DOMAĆICE NA MREŽAMA Polizaćete i tanjir
Savršena za slavu.
DOMAĆE ŠAPICE PO TETA SAVKINOM RECEPTU Što duže stoje to su još ukusnije
Tope se u ustima, a najbolje idu uz šoljicu kafe.
SLANU TORTU SA SUSAMOM NIKO NE ODBIJA Pravi se za 15 minuta, a nikad kremastija
Sočno predjelo oduševiće sve goste.
Komentari (0)