SLANU TORTU SA SUSAMOM NIKO NE ODBIJA Pravi se za 15 minuta, a nikad kremastija
Sočno predjelo oduševiće sve goste.
Potrebno je:
- 200 g susama
- 400 ml majoneza
- 400 ml kisele pavlake
- 400 g kačkavalja
- 400 g šunke
- 400 g slanih krekera
- jogurt po potrebi
Priprema
Susam propržite u zagrejanom tiganju. U jednoj posudi sjedinite majonez sa kiselom pavlakom pa dodajte seckanu šunku i rendani kačkavalj. Promešajte sve dobro. Pospite polovinu prženog susama po dnu kalupa. Preko poređajte krekere umočene u jogurt pa premažite filom. Zatim opet ređajte krekere. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Zatim pospite preostalim prženim susamom. Ostavite tortu sat i po u frižideru da se stegne. Okrenite tortu naopačke pa je secite na kocke.
Možda vas zanima:
SPANAĆ TORTA NAJUKUSNIJE SLAVSKO PREDJELO Vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta i slasna, po ukusu joj nema ravne.
SLANA ROZEN TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Slavsko predjelo koje niko ne odbija
Kremasta i slasna, a nema ko je ne voli.
SLANA TORTA SA PEČENIM PAPRIKAMA Može i dete da je napravi, a razbija ukusom
Kremasta i zasitna, savršeno predjelo.
SLANA ROZEN TORTA SE TOPI U USTIMA Najlepše slavsko predjelo koje svi vole
Gosti će biti oduševljeni.
POSNI KOLAČ PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Ukusom bolji od svake torte
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KINESKA SALATA RASPAMETILA DOMAĆICE NA MREŽAMA Polizaćete i tanjir
Savršena za slavu.
DOMAĆE ŠAPICE PO TETA SAVKINOM RECEPTU Što duže stoje to su još ukusnije
Tope se u ustima, a najbolje idu uz šoljicu kafe.
SLANU TORTU SA SUSAMOM NIKO NE ODBIJA Pravi se za 15 minuta, a nikad kremastija
Sočno predjelo oduševiće sve goste.
PASULJ SA MESOM PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Jednostavno, domaće i preukusno
Neće mu odoleti ni najveći gurmani.
Komentari (0)