POSNI KOLAČ PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Ukusom bolji od svake torte
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 4 jabuke
- 180 speltinog brašna
- 2 kašike griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 200 g sitno seckanih oraha
- 210 ml tople vode
- 110 g šećera
- 100 g suvog grožđa
- rendana kora jedne pomorandže ili limuna
Za preliv:
- 200 g šećera
- 200 ml vode
- sok od pomorandže po ukusu
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer i toplu vodu pa mešajte dok se ne otopi. Onda umešajte rendane jabuke, griz, brašno, prašak za pecivo, suvo grožđe, seckane orahe, sodu bikarbonu i rendanu koru citrusa. Dobro sve sjedinite pa ostavite da odstoji 10-15 minuta, da jabuke puste sok. Sve izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite u plehu da se dobro prohladi pa za 15 minuta secite na kocke. Zagrejte šećere, vodu i sok od pomorandže pa mešajte sve dok ne provri, na srednjoj vatri. Gotovim prelivom prelijte sečen kolač pa ostavite da se ohladi.
Možda vas zanima:
POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.
POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.
POSNI KOLAČ S JABUKAMA I MAKOM Fenomenalni desert za sve prilike
Pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa.
POSNI KOLAČ BRZI GONZALES Desert gotov za 5 minuta koji se topi u ustima
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.
SJENIČKA GIBANICA MEKANA KAO DUŠA Savršena vruća, a biće super i prekosutra
Služite toplu, uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI KOLAČ PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Ukusom bolji od svake torte
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KINESKA SALATA RASPAMETILA DOMAĆICE NA MREŽAMA Polizaćete i tanjir
Savršena za slavu.
DOMAĆE ŠAPICE PO TETA SAVKINOM RECEPTU Što duže stoje to su još ukusnije
Tope se u ustima, a najbolje idu uz šoljicu kafe.
SLANU TORTU SA SUSAMOM NIKO NE ODBIJA Pravi se za 15 minuta, a nikad kremastija
Sočno predjelo oduševiće sve goste.
Komentari (0)