PRSTE DA POLIŽEŠ! Ukućani će se oduševiti testeninom - na malo drugačiji način
Sa piletinom ne može da se omane.
Sastojci:
pakovanje testenina po želji
2 parčeta pečene piletine
4 neutralne pavlake
100 g kačkavalja
2 glavice crnog luka
suvi začin po ukusu
10 maslina
Priprema:
Propržite crni luk na malo ulja. Dodajte komade pečene piletine seckane na kockice i dinstajte. Prelijte meso i luk pavlakom, dodajte suvi začin (slobodno malo više, jer slatka pavlaka neutrališe ukus „vegete“) i kuvajte 5-8 minuta. U međuvremenu, skuvajte testeninu i procedite je. Izlijte testeninu u vatrostalnu posudu i odozgo prelijte pavlakom i mesom, pa ravnomerno izmešajte. Odozgo narendajte kačkavalj, ukrasite maslinama i kratko zapecite u rerni na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE KNEDLE OD MESA Zamirisaće vam cela kuhinja!
Probajte i oduševite se.
PREUKUSAN I SOČAN Pire krompir začinjen LIMUNOM je sve što vam danas treba
Nahranićete celu porodicu.
TAKO MALE I TAKO PRAKTIČNE Kuglice od pirinča idealne za svaku gozbu
Pojedu se u jednom zalogaju.
POSLASTICA OD ČOKOLADE I RIŽE Brzo se pravi, a još brže se smaže
Neodoljiva kombinacija!
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)