PRAVI PROLEĆNI OBROK Lazanje od palačinki nadevene piletinom

TRPEZA.RS

07:10

Sezonski recepti 0

Mekane palačinke, slojevi spanaća, rikote, sosa od paradajza i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom

PRAVI PROLEĆNI OBROK Lazanje od palačinki nadevene piletinom
Shutterstock

Sastojci

Za palačinke

  • 100 g oštrog brašna
  • 100 g glatkog brašna
  • 2 jajeta
  • 380 ml mleka
  • so
  • biber po ukusu

Za sloj spanaća

  • 380 g rikote (po želji rikota sir zamenite svežim ili krem sirom)
  • 300 g spanaća odmrznutog i oceđenog od vode
  • 100 g parmezana, sitno narendanog
  • 1 jaje
  • so
  • biber

Za sloj paradajza

  • 300 ml pasiranog pa radajza ili sosa od paradajza
  • 330 g polumasne mocarele narendane (gouda ili edamer)
  • 300 g piletine, očišćene od kosti i kožice (iskoristite ostatke kuvane ili pečene piletine)
  • začini po želji
  • brašno


Priprema

1. Napravite palačinke. Umutite smesu za palačnike. Zagejte rernu na 160°C. U veliku činiju dodajte brašno i u sredini napravite udubljenje. Dodajte jaja, so i biber. Lagano umutite da se sjedini i polako dodajte mleko dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.

2. Pecite palačinke jednu po jednu (trebalo bi da vam ispadne oko 10) i ostavite da se ohlade.

3. Pripremite nadev od spanaća. U posebnoj posudi pomešajte sve sastojke i ostavite sa strane.

4. Pripremite nadev od paradajza. U posebnoj posudi pomešajte sve sastojke i ostavite sa strane.

5. Ispržite piletinu. Piletinu narežite na sitne kockice, začinite, uvaljajte u brašno i popržite dok ne postanu zlatne.

6. Postavite jednu palačinku na dno kalupa za tortu. Upotrebite jednu veliku kašiku mešavine spanaća i ravnomerno rasporedite po palačinki. Nastavite tako sve dok ne dođete do treće palačinke i premažite trećinom sosa od paradajza, dodajte piletinu i pospite mocarelom. Nastavite da mažete tako da svaku treću palačinku premažete sososm od paradajza i sirom. Na poslednju palačinku namažite obilnu količinu sosa od paradajza i pospite mocarelom. Pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne i odmah poslužite.

Komentari (0)

Loading