PRAVI PROLEĆNI OBROK Lazanje od palačinki nadevene piletinom
Mekane palačinke, slojevi spanaća, rikote, sosa od paradajza i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom
Sastojci
Za palačinke
- 100 g oštrog brašna
- 100 g glatkog brašna
- 2 jajeta
- 380 ml mleka
- so
- biber po ukusu
Za sloj spanaća
- 380 g rikote (po želji rikota sir zamenite svežim ili krem sirom)
- 300 g spanaća odmrznutog i oceđenog od vode
- 100 g parmezana, sitno narendanog
- 1 jaje
- so
- biber
Za sloj paradajza
- 300 ml pasiranog pa radajza ili sosa od paradajza
- 330 g polumasne mocarele narendane (gouda ili edamer)
- 300 g piletine, očišćene od kosti i kožice (iskoristite ostatke kuvane ili pečene piletine)
- začini po želji
- brašno
Priprema
1. Napravite palačinke. Umutite smesu za palačnike. Zagejte rernu na 160°C. U veliku činiju dodajte brašno i u sredini napravite udubljenje. Dodajte jaja, so i biber. Lagano umutite da se sjedini i polako dodajte mleko dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.
2. Pecite palačinke jednu po jednu (trebalo bi da vam ispadne oko 10) i ostavite da se ohlade.
3. Pripremite nadev od spanaća. U posebnoj posudi pomešajte sve sastojke i ostavite sa strane.
4. Pripremite nadev od paradajza. U posebnoj posudi pomešajte sve sastojke i ostavite sa strane.
5. Ispržite piletinu. Piletinu narežite na sitne kockice, začinite, uvaljajte u brašno i popržite dok ne postanu zlatne.
6. Postavite jednu palačinku na dno kalupa za tortu. Upotrebite jednu veliku kašiku mešavine spanaća i ravnomerno rasporedite po palačinki. Nastavite tako sve dok ne dođete do treće palačinke i premažite trećinom sosa od paradajza, dodajte piletinu i pospite mocarelom. Nastavite da mažete tako da svaku treću palačinku premažete sososm od paradajza i sirom. Na poslednju palačinku namažite obilnu količinu sosa od paradajza i pospite mocarelom. Pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne i odmah poslužite.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)