PRAVI PROLEĆNI OBROK Lazanje od palačinki nadevene piletinom
Mekane palačinke, slojevi spanaća, rikote, sosa od paradajza i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom

Sastojci
Za palačinke
- 100 g oštrog brašna
- 100 g glatkog brašna
- 2 jajeta
- 380 ml mleka
- so
- biber po ukusu
Za sloj spanaća
- 380 g rikote (po želji rikota sir zamenite svežim ili krem sirom)
- 300 g spanaća odmrznutog i oceđenog od vode
- 100 g parmezana, sitno narendanog
- 1 jaje
- so
- biber
Za sloj paradajza
- 300 ml pasiranog pa radajza ili sosa od paradajza
- 330 g polumasne mocarele narendane (gouda ili edamer)
- 300 g piletine, očišćene od kosti i kožice (iskoristite ostatke kuvane ili pečene piletine)
- začini po želji
- brašno
Priprema
1. Napravite palačinke. Umutite smesu za palačnike. Zagejte rernu na 160°C. U veliku činiju dodajte brašno i u sredini napravite udubljenje. Dodajte jaja, so i biber. Lagano umutite da se sjedini i polako dodajte mleko dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.
2. Pecite palačinke jednu po jednu (trebalo bi da vam ispadne oko 10) i ostavite da se ohlade.
3. Pripremite nadev od spanaća. U posebnoj posudi pomešajte sve sastojke i ostavite sa strane.
4. Pripremite nadev od paradajza. U posebnoj posudi pomešajte sve sastojke i ostavite sa strane.
5. Ispržite piletinu. Piletinu narežite na sitne kockice, začinite, uvaljajte u brašno i popržite dok ne postanu zlatne.
6. Postavite jednu palačinku na dno kalupa za tortu. Upotrebite jednu veliku kašiku mešavine spanaća i ravnomerno rasporedite po palačinki. Nastavite tako sve dok ne dođete do treće palačinke i premažite trećinom sosa od paradajza, dodajte piletinu i pospite mocarelom. Nastavite da mažete tako da svaku treću palačinku premažete sososm od paradajza i sirom. Na poslednju palačinku namažite obilnu količinu sosa od paradajza i pospite mocarelom. Pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne i odmah poslužite.

SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.

BRZA SARAJEVSKA TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, a gotova za tili čas
Prepuna čokolade i orahe, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)