PRAVI PROLEĆNI OBROK Lazanje od palačinki nadevene piletinom
Mekane palačinke, slojevi spanaća, rikote, sosa od paradajza i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom
Sastojci
Za palačinke
- 100 g oštrog brašna
- 100 g glatkog brašna
- 2 jajeta
- 380 ml mleka
- so
- biber po ukusu
Za sloj spanaća
- 380 g rikote (po želji rikota sir zamenite svežim ili krem sirom)
- 300 g spanaća odmrznutog i oceđenog od vode
- 100 g parmezana, sitno narendanog
- 1 jaje
- so
- biber
Za sloj paradajza
- 300 ml pasiranog pa radajza ili sosa od paradajza
- 330 g polumasne mocarele narendane (gouda ili edamer)
- 300 g piletine, očišćene od kosti i kožice (iskoristite ostatke kuvane ili pečene piletine)
- začini po želji
- brašno
Priprema
1. Napravite palačinke. Umutite smesu za palačnike. Zagejte rernu na 160°C. U veliku činiju dodajte brašno i u sredini napravite udubljenje. Dodajte jaja, so i biber. Lagano umutite da se sjedini i polako dodajte mleko dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.
2. Pecite palačinke jednu po jednu (trebalo bi da vam ispadne oko 10) i ostavite da se ohlade.
3. Pripremite nadev od spanaća. U posebnoj posudi pomešajte sve sastojke i ostavite sa strane.
4. Pripremite nadev od paradajza. U posebnoj posudi pomešajte sve sastojke i ostavite sa strane.
5. Ispržite piletinu. Piletinu narežite na sitne kockice, začinite, uvaljajte u brašno i popržite dok ne postanu zlatne.
6. Postavite jednu palačinku na dno kalupa za tortu. Upotrebite jednu veliku kašiku mešavine spanaća i ravnomerno rasporedite po palačinki. Nastavite tako sve dok ne dođete do treće palačinke i premažite trećinom sosa od paradajza, dodajte piletinu i pospite mocarelom. Nastavite da mažete tako da svaku treću palačinku premažete sososm od paradajza i sirom. Na poslednju palačinku namažite obilnu količinu sosa od paradajza i pospite mocarelom. Pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne i odmah poslužite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)