SOČNA PILIĆA KRILCA Lepe se za prste, kada ih jednom probate, stalno ćete ih ovako praviti
Tako ukusna, spolja fino glazirana, a iznutra sočna, pileća krilca spremljena na ovaj način jednostavno ćete obožavati.
Sastojci
– 1 šolje brašna
– 1 kašičica ljute začinske paprike
– 1 kašičica soli
– 1 kašičica bibera
– 1 kašičica čilija u prahu
– 1 kašičica belog luka u prahu
– 20 pilećih krilaca
– 1 šolja BBQ sosa ili kečapa
– 1/2 šolje meda
Priprema:
Ukoliko niste kupili BBQ sos, možete koristiti i kečap. Zagrejte rernu na 220 stepeni. U činiji pomešajte začine sa brašnom, a zatim uvaljajte krilca u dobijenu mešavinu. Poslažite ih u pleh i pecite 45 minuta ili dok ne postanu braonkasta. U posebnoj činiji pomešajte BBQ sos (ili kečap) i med. Dobijenom smesom premažite krilca, pa vratite u rernu na 260 stepeni na desetak minuta
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)