NAPRAVITE DOMAĆI SOMUN Mekan je kao duša, više ga nikada nećete kupovati
Najbitnije je kako ćete napraviti testo za somun, a onda ostavite par puta da isto i naraste. Ovako pripremljen somun će biti vazdušast unutra, a spolja hrskav.
Sastojci:
30 g kvasaca
1 ravna kašika šećera
1 jašičica soli
500 ml vode
800 g brašna
Priprema:
U posudi pomešajte izdrobljeni kvasac, šećer i toplu vodu. Lepo razmutite, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite mekano testo, lepo ga nauljite, pa stavite u posudu i ostavite da odstoji nekih 10 minuta, da lepo upije ulje. Na pobrašnjenoj površini podelite testo na 8 jednakih delova. U lepo pobrašnjen pleh stavite 4 komada sa razmakom, pokrijte providnom folijom i ostavite još 10 minuta na sobnoj temepraturi. Prstima raširite loptice od testa u tanji krug. Kada i to uradite pokrijte i ostavite da odstoje 10-15 minuta da narastu. Proverite da se testo nije zalepilo i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na najvišoj temepraturi. Kod nekoga je to 280°C kod nekoga 300°C i pecite nekih 10-15 minuta. Nemojte da otvarate rernu dok pečete. Po boji somuna ćete videti da su gotovi. Na isti način pripremite i preostale loptice od testa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)