SMUĐ ORLI KAO IZ RESTORANA Po receptu beogradskog šefa kuhinje
Sastojke za smuđ orli dao je Vanja Puškar, šef kuhinje beogradskog restorana. Ako poštujete sledeće korake u pripremi bićete oduševljeni!
Potrebno je
800 g filea smuđa
10 g majčine dušice
10 g ruzmarina
50 g maslaca
ulje za prženje
so i biber
Orli masa
2 jaja
100 g brašna
100 ml Staropramen piva
6 g praška za pecivo
So
Batat čips
400 g batat krompira
Ulje za prženje
So
Priprema
Odstranite kožu sa filea smuđa. Proverite prstom da li je slučajno ostala neka kost, pa je odstranite pincetom. Secite na trake.Premažite otopljenim maslacem sa sitno seckanim začunima. Pustite da odleži u marinadi minimum 60 minuta. Odvojite žumance i belance. Umutite žumanca sa pivom, brašnom, praškom za pecivo. Dodajte so. U dobijenu masu laganim pokretima umešajte umućena belanca u vazdušast sneg.(Po želji u ovu masu možete da dodate začine koje volite).Prijatno!
Možda vas zanima:
SMUĐ NA ALASKI NAČIN Posan a neodoljiv, prste da poližete
Napravite smuđa na alaski način, čaroban je. Povrće mu daje poseban šmek, a poznato je, da u posne dane, riba zamenjuje meso.
BAŠ ONAKO KAKO BAKA PRAVI Posna sarma probudiće sva vaša čula
Ukus je neprikosnoven!
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)