SMUĐ ORLI KAO IZ RESTORANA Po receptu beogradskog šefa kuhinje

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sastojke za smuđ orli dao je Vanja Puškar, šef kuhinje beogradskog restorana. Ako poštujete sledeće korake u pripremi bićete oduševljeni!

smuđ orli
Printscreen/Youtube

Potrebno je

 

800 g filea smuđa

10 g majčine dušice

10 g ruzmarina

50 g maslaca

ulje za prženje

so i biber

 

Orli masa

2 jaja

100 g brašna

100 ml Staropramen piva

6 g praška za pecivo

So

 

Batat čips

400 g batat krompira

Ulje za prženje

So

Priprema

Odstranite kožu sa filea smuđa. Proverite prstom da li je slučajno ostala neka kost, pa je odstranite pincetom. Secite na trake.Premažite otopljenim maslacem sa sitno seckanim začunima. Pustite da odleži u marinadi minimum 60 minuta. Odvojite žumance i belance. Umutite žumanca sa pivom, brašnom, praškom za pecivo. Dodajte so. U dobijenu masu laganim pokretima umešajte umućena belanca u vazdušast sneg.(Po želji u ovu masu možete da dodate začine koje volite).Prijatno!

Komentari (0)

Loading