SMUĐ ORLI KAO IZ RESTORANA Po receptu beogradskog šefa kuhinje
Sastojke za smuđ orli dao je Vanja Puškar, šef kuhinje beogradskog restorana. Ako poštujete sledeće korake u pripremi bićete oduševljeni!
Potrebno je
800 g filea smuđa
10 g majčine dušice
10 g ruzmarina
50 g maslaca
ulje za prženje
so i biber
Orli masa
2 jaja
100 g brašna
100 ml Staropramen piva
6 g praška za pecivo
So
Batat čips
400 g batat krompira
Ulje za prženje
So
Priprema
Odstranite kožu sa filea smuđa. Proverite prstom da li je slučajno ostala neka kost, pa je odstranite pincetom. Secite na trake.Premažite otopljenim maslacem sa sitno seckanim začunima. Pustite da odleži u marinadi minimum 60 minuta. Odvojite žumance i belance. Umutite žumanca sa pivom, brašnom, praškom za pecivo. Dodajte so. U dobijenu masu laganim pokretima umešajte umućena belanca u vazdušast sneg.(Po želji u ovu masu možete da dodate začine koje volite).Prijatno!
Možda vas zanima:
SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.
SMUĐ ORLI Posni specijalitet kog će obožavati cela porodica, za pravo uživanje
Dodajte pomfrit ili prilog po želji, bićete oduševljeni.
KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.
SMUĐ NA ALASKI NAČIN Posan a neodoljiv, prste da poližete
Napravite smuđa na alaski način, čaroban je. Povrće mu daje poseban šmek, a poznato je, da u posne dane, riba zamenjuje meso.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)