KAPRIĆOZA Imamo originalni recept za najpopularniju picu u Srbiji

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina. Slasna i hrskava, biće sjajan izbor za opušteno veče sa prijateljima.

kaprićoza
Shutterstock

Potrebno je

Testo ili podloga za picu (400 gr)
Pelat od paradajza ili kečap
Sir kačkavalj
Šunka za picu
Šampinjoni
Masline
Maslinovo ulje
Origano začin ili par svežih listova

Priprema

Premažite testo pelatom od paradajza ili kečapom. Poređajte šunku i šampinjone.Prethodno narendan sir rasporedite preko pice i na kraju pospite malo maslinovog ulja.Pripremljenu picu pecite u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni, oko 10 minuta.Možete produžiti vreme pečenja dok ne dobijete testo po vašem ukusu.Na pečenu picu poređajte masline i pospite origano. Prijatno !

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading