BRZE PLJESKAVICE Po tradicionalnom receptu
Toliko će vam se dopasti ,da ćete samo njih praviti.Priprema je jednostavna i laka a ukus je neverovatan.

Potrebno je
500 g mlevenog mesa
1 parče hleba natopljeno vodom
1 crni luk
1 kašičica sitno seckanog peršuna
2 kašičice mešavine biljnih začina
1 jaje
1 kašičica bibera
1 kašičica sode bikarbone
Priprema
Luk sitno naseckajte i pomešajte sa ostalim sastojcima pa umesite smesu. Podelite na 8 delova i napravite loptice pa ih ostavite 3 sata u frižideru. Rastanjite između dve providne folije. Pržite na zagrejanom ulju, samo malo sipajte. Možete da naseckate još jednu glavicu crnog luka pa kad na tanjir stavite jednu pljeskavicu pospite je lukom i preko stavite sledeću i tako redom. Luk će tako da omekša a šnicle će da prime njegov miris.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)