BRZE PLJESKAVICE Po tradicionalnom receptu
Toliko će vam se dopasti ,da ćete samo njih praviti.Priprema je jednostavna i laka a ukus je neverovatan.
Potrebno je
500 g mlevenog mesa
1 parče hleba natopljeno vodom
1 crni luk
1 kašičica sitno seckanog peršuna
2 kašičice mešavine biljnih začina
1 jaje
1 kašičica bibera
1 kašičica sode bikarbone
Priprema
Luk sitno naseckajte i pomešajte sa ostalim sastojcima pa umesite smesu. Podelite na 8 delova i napravite loptice pa ih ostavite 3 sata u frižideru. Rastanjite između dve providne folije. Pržite na zagrejanom ulju, samo malo sipajte. Možete da naseckate još jednu glavicu crnog luka pa kad na tanjir stavite jednu pljeskavicu pospite je lukom i preko stavite sledeću i tako redom. Luk će tako da omekša a šnicle će da prime njegov miris.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
NAPRAVITE DOMAĆU PILEĆU SALAMU Nema aditiva, bolja nego iz prodavnice, a koštaće vas 550 dinara za kilogram
Viralni video sa Tik toka oduševio je pratioce receptom za domaću salamu od pilećih prsa.
Komentari (0)