BEČKA ŠNICLA Otkrivamo tajne kafanskih majstora, slasna i hrskava
Da bi bečka šnicla bila kao originalna, postoje pravila koja trebate da ispoštujete. Potrebno je da meso bude od telećeg buta, prezle od mlečne kajzerice, da ne premutite jaja i da šniclu pržite na puteru.
Potrebno je
- 4 velike teleće šnicle
- 6 kašika ulja
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
- 100g prezle
- 1 kašika griza
- 4 kriške limuna
- 1/2 veze peršuna
Priprema
Tučkom za meso blago izlupajte šnicle. Dobro izmutite belanca, pa dodajte žumanca i sjedinite. Potom posolite i pobiberite. Šnicle uvaljajte u brašno, umočite u jaje i zatim uvaljajte u prezle pomešane sa grizom. Otresite višak. Šnicle pržite u vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene. Izvadite šnicle na rešetku da bi se ocedile od viška ulja. Servirajte ih ukrašene limunom uz krompir ili krompir salatu.
Možda vas zanima:
TRIKOVI ZA NAJSOČNIJU BEČKU ŠNICLU Biće hrskava spolja i mekana iznutra
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u svakom zalogaju.
BEČKA ŠNICLA PO ORIGINALNOM AUSTRIJSKOM RECEPTU Biće mekana i sočna, a caka je u ovoj vrsti mesa
Za originalnu bečku šniclu koristi se mekana teletina.
TAJNA SAVRŠENE BEČKE ŠNICLE Ovo će dati poseban šmek, a evo kako je prave u vrhunskim restoranima
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara i uživajte u fenomenalnom obroku.
BEČKA ŠNICLA Slasno i hrskavo jelo po receptu kafanskih majstora
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)