BEČKA ŠNICLA Otkrivamo tajne kafanskih majstora, slasna i hrskava

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Da bi bečka šnicla bila kao originalna, postoje pravila koja trebate da ispoštujete. Potrebno je da meso bude od telećeg buta, prezle od mlečne kajzerice, da ne premutite jaja i da šniclu pržite na puteru.

bečka šnicla
unsplash.com

Potrebno je

  • 4 velike teleće šnicle 
  • 6 kašika ulja
  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 100g prezle 
  • 1 kašika griza
  • 4 kriške limuna
  • 1/2 veze peršuna

Priprema

Tučkom za meso blago izlupajte šnicle. Dobro izmutite belanca, pa dodajte žumanca i sjedinite. Potom posolite i pobiberite. Šnicle uvaljajte u brašno, umočite u jaje i zatim uvaljajte u prezle pomešane sa grizom. Otresite višak. Šnicle pržite u vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene. Izvadite šnicle na rešetku da bi se ocedile od viška ulja. Servirajte ih ukrašene limunom uz krompir ili krompir salatu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading