KOBASICE BEZ MESA Posne, ne goje, a ukusne kao one klasične
Probajte kobasice na drugačiji način. Neka budu laganije, dijetalnije, manje masne a jednako ukusne.
Potrebno je
- 5 jaja
- 200g oraha
- 5 kašika integralnog griza
- 6 kašika kuvanog pirinča
- 4 kašike prezli
- 100g dimljenog sira
- beli luk
- so, crvena paprika, začini po želji
- čili papričica
Priprema
Umutite jaja mikserom. Dodajte im griz i ostavite jedan sat u frižideru da odstoji, kako bi griz nabubrio. Onda, dodajte redom sve ostale sastojke i dobro začinite - po želji. Posle dodajte sitno izrendan dimljeni sir. Smeesu dobro izmešajte, da bude dosta čvrsta i povezana. Potom lagano oblikujte kobasice. Na tri kašike dobro zagrejanog ulja propržite kobasice sa svih strana 5-10 minuta, neće se raspasti, bit će kompaktne i čvrste. Od ove količine sastojaka dobićete oko 15 većih kobasica po 70g.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
Komentari (0)