KOBASICE BEZ MESA Posne, ne goje, a ukusne kao one klasične
Probajte kobasice na drugačiji način. Neka budu laganije, dijetalnije, manje masne a jednako ukusne.
Potrebno je
- 5 jaja
- 200g oraha
- 5 kašika integralnog griza
- 6 kašika kuvanog pirinča
- 4 kašike prezli
- 100g dimljenog sira
- beli luk
- so, crvena paprika, začini po želji
- čili papričica
Priprema
Umutite jaja mikserom. Dodajte im griz i ostavite jedan sat u frižideru da odstoji, kako bi griz nabubrio. Onda, dodajte redom sve ostale sastojke i dobro začinite - po želji. Posle dodajte sitno izrendan dimljeni sir. Smeesu dobro izmešajte, da bude dosta čvrsta i povezana. Potom lagano oblikujte kobasice. Na tri kašike dobro zagrejanog ulja propržite kobasice sa svih strana 5-10 minuta, neće se raspasti, bit će kompaktne i čvrste. Od ove količine sastojaka dobićete oko 15 većih kobasica po 70g.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)