KOBASICE BEZ MESA Posne, ne goje, a ukusne kao one klasične

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Probajte kobasice na drugačiji način. Neka budu laganije, dijetalnije, manje masne a jednako ukusne.

kobasice
Shutterstock

Potrebno je 

  •  
  • 5 jaja
  • 200g oraha
  • 5 kašika integralnog griza
  • 6 kašika kuvanog pirinča
  • 4 kašike  prezli
  • 100g dimljenog sira 
  • beli luk
  • so, crvena paprika, začini po želji
  • čili papričica

Priprema

Umutite jaja mikserom. Dodajte im griz i ostavite jedan sat u frižideru da odstoji, kako bi griz nabubrio. Onda, dodajte redom sve ostale sastojke i dobro začinite - po želji. Posle dodajte sitno izrendan dimljeni sir. Smeesu dobro izmešajte,  da bude dosta čvrsta i povezana. Potom lagano oblikujte kobasice. Na tri kašike dobro zagrejanog ulja propržite kobasice sa svih strana  5-10 minuta, neće se raspasti, bit će kompaktne i čvrste. Od ove količine sastojaka dobićete oko 15 većih kobasica po 70g.

Komentari (0)

Loading