FAŠIRANE ŠNICLE BEZ MESA Osvajaju na prvi zalogaj, a dijetalne
Napravite ove preukusne šnicle od pasulja . Sočne su i mekane. Začini daju poseban šmek.
Potrebno je
- 250 g pasulja
- 2 jaja
- 2 glavice luka
- 1 vezica peršunovog lista
- ulje, so, biber, beli luk, prezle
Priprema
Četvrtinu crvenog pasulja obarite regularno, dobro ocedite kroz rešetku, pa propustite kroz mašinu za mlevenje mesa. Masu umešajte sa dva jajeta, vezom peršuna i sitno iseckane dve glavice crnog luka, a začinite biberom, solju, po potrebi i belim lukom. Prezlama se sve još malo zgusne, pa formirajte šnicle koje uvaljajte u prezle, pa pržite na vrelom ulju. Kao i mnoge druge šnicle, i ove se lepo slažu s majonezom i limunovim sokom.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)