PLJESKAVICE POSNE NA VODI Sočne i slasne, nedostatak mesa nećete da primetite
Napravite pljeskavice bez mesa, posne na vodi. Biće preukusne, i zameniće vam one prave.
Potrebno je
- 150 g sojinih ljuspica
- 100 g prosušene sredine od hleba
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 200 g brašna
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1/2 kašičice bibera
Priprema
Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. U toplu vodu potopite sojine ljuspice, da nabubre. Onda pokvasite toplom vodom sredinu hleba. Zatim sitno izrendajte , usitnite pa sjedinite sa dobro oceđenom sojom i hlebom. Posle toga dodajte začine i sa brašnom napravitie jednoličnu smesu. Napravite oblik loptica pa ih malo spljeskajte dlanom. Pecite oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)