PLJESKAVICE POSNE NA VODI Sočne i slasne, nedostatak mesa nećete da primetite
Napravite pljeskavice bez mesa, posne na vodi. Biće preukusne, i zameniće vam one prave.
Potrebno je
- 150 g sojinih ljuspica
- 100 g prosušene sredine od hleba
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 200 g brašna
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1/2 kašičice bibera
Priprema
Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. U toplu vodu potopite sojine ljuspice, da nabubre. Onda pokvasite toplom vodom sredinu hleba. Zatim sitno izrendajte , usitnite pa sjedinite sa dobro oceđenom sojom i hlebom. Posle toga dodajte začine i sa brašnom napravitie jednoličnu smesu. Napravite oblik loptica pa ih malo spljeskajte dlanom. Pecite oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)