PLJESKAVICE POSNE NA VODI Sočne i slasne, nedostatak mesa nećete da primetite
Napravite pljeskavice bez mesa, posne na vodi. Biće preukusne, i zameniće vam one prave.
Potrebno je
- 150 g sojinih ljuspica
- 100 g prosušene sredine od hleba
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 200 g brašna
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1/2 kašičice bibera
Priprema
Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. U toplu vodu potopite sojine ljuspice, da nabubre. Onda pokvasite toplom vodom sredinu hleba. Zatim sitno izrendajte , usitnite pa sjedinite sa dobro oceđenom sojom i hlebom. Posle toga dodajte začine i sa brašnom napravitie jednoličnu smesu. Napravite oblik loptica pa ih malo spljeskajte dlanom. Pecite oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PLJESKAVICE OD BROKOLIJA Prave se brzo i lako, a deca će ih obožavati
Posne i slasne, pravićete stalno.
POSNE PLJESKAVICE OD KARFIOLA Toliko su slasne da ćete polizati i tanjir, a ne goje
Sočne i preukusne, prste da poližete.
PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.
SOJA BURGER PO RECEPTU ZA ČISTU DESETKU Zaboravićete da nedostaje meso
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)