PLJESKAVICE POSNE NA VODI Sočne i slasne, nedostatak mesa nećete da primetite

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Napravite pljeskavice bez mesa, posne na vodi. Biće preukusne, i zameniće vam one prave.

sojine pljeskavice
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g sojinih ljuspica
  • 100 g prosušene sredine od hleba
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 krompir
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 200 g brašna
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1/2 kašičice bibera

Priprema

Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. U toplu vodu potopite sojine ljuspice, da nabubre. Onda pokvasite toplom vodom sredinu hleba. Zatim sitno izrendajte , usitnite pa sjedinite sa dobro oceđenom sojom i hlebom. Posle toga dodajte začine i sa brašnom napravitie jednoličnu smesu. Napravite oblik loptica pa ih malo spljeskajte dlanom. Pecite oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Komentari (0)

Loading