GURMANSKA PLJESKAVICA Sa lukom i slaninom, po kafanskom receptu
Napravite gurmansku pljeskavicu po kafanskom receptu. Sočna i slasna, kakvu do sada niste probali.
Potrebno je
- 300 g svinjskog mlevenog mesa
- 300g juneceg mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- 30-50 g dimljene slanine
- biber, so
- 1dl kisele vode
- 2 kašike suncokretovog ulja
Priprema
U veliku činiju stavite meso, sitno seckani crni luk i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu i dodajte 1 dl kisele vode. Rukama sve dobro izmešajte i ostavite u frižider bar dva do tri sata. Zatim nauljenom folijom oblikujte pljeskavice. Pecite pljeskavicu sa jedne strane dok ne dobije boju, pa sa druge. Služite uz prilog od crnog luka ili uz somun.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
Komentari (0)