GURMANSKA PLJESKAVICA Sa lukom i slaninom, po kafanskom receptu
Napravite gurmansku pljeskavicu po kafanskom receptu. Sočna i slasna, kakvu do sada niste probali.
Potrebno je
- 300 g svinjskog mlevenog mesa
- 300g juneceg mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- 30-50 g dimljene slanine
- biber, so
- 1dl kisele vode
- 2 kašike suncokretovog ulja
Priprema
U veliku činiju stavite meso, sitno seckani crni luk i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu i dodajte 1 dl kisele vode. Rukama sve dobro izmešajte i ostavite u frižider bar dva do tri sata. Zatim nauljenom folijom oblikujte pljeskavice. Pecite pljeskavicu sa jedne strane dok ne dobije boju, pa sa druge. Služite uz prilog od crnog luka ili uz somun.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom
Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
SPASITE ZAGORELO JELO NA OVAJ NAČIN Trik provereno uspeva, a rešava problem u trenu
Nemojte da bacate zagorelo jelo, već probajte da ga spasite uz pomoć ovog efikasnog trika.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)