GULAŠ U BUNDEVI ZA PRAVE GURMANE Po receptu glumice Tanje Bošković
Poznata glumica Tanja Bošković podelila je ovaj recept za gulaš u bundevi. Kako je jednom sama izjavila, voli da provodi vreme u kuhinji, i sprema klasična ali i neobična jela.
Potrebno je
- veća bundeva
- 1 kg svinjskog ili junećeg mesa
- 1 kg crnog luka
- čašica rakije od kajsije
- kašika džema od kajsije
- čaša vina
- 2 kajsije iz kompota
- malo cimeta, so, suvi začin, biber
Priprema
Uzmite jednu veću bundevu, isecite poklopac i dobro je očistite. Stavite je zatim u rernu na 150 stepeni, jedno petnaest minuta , ne duže, ali vodeći računa da ne izgori. Na kilogram sekanog luka u šerpu u koju ste sipali jednu čašu rakije ubacite kilogram mesa iseckanog na kockice. Dobro začinite, zaljutite i stavite jednu kašiku pekmeza od kajsije i krčakjte najmanje tri i po, četiri sata. S vremena na vreme nalivajte vinom. Kada taj gulaš bude gotov, sipajte ga u onu bundevu u koju ste prethodno sipali malo cimeta, na vrh stavite kajsije iz kompota, vratite u rernu i pecite na 150 stepeni dva sata.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)