SARMA SA SUVIM REBRIMA Začinjena i pikantna, raj za nepca
Svaka domaćica ima neki svoj način na koji pravi sarmu. Mi vam donosimo recept za malo drugačiju sarmu, sa suvim rebrima, preukusnu i slasnu.
![sarma sa suvim rebrima](/data/images/2023-12-07/70054_sarma-smanjena-1668139117_f.jpg?timestamp=1701903600)
Potrebno je
- 1 glavica kiselog kupusa
- 500 g mlevenog mesa po želji
- 300 g suvih rebara
- 2 glavice crnog luka
- 100 g pirinča
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 1 kašika mlevene paprike
Priprema
Odvojte meso od rebara i sitno iseckajte. Dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Stavite kašiku fila na ivicu lista kupusa i uvijte sarmu. Veliku šerpu podmažite uljem, na dno poređajte listove kupusa, pa ređajte sarme jednu do druge. Između njih uglavite kosti rebara i pokrijte ih listovima kupusa. Sipajte vodu da ih prekrije i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj dodajte mlevenu papriku i kuvajte još desetak minuta.
![krem od pistaća](/data/images/2025-02-17/114257_shutterstock-382706659_f.jpg)
ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.
![proja sa sirom](/data/images/2025-02-17/114271_shutterstock-1085557535_f.jpg)
MAFINI SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Prave se lako, a pojedu brzo i uspevaju BAŠ svima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
![oblanda](/data/images/2025-02-17/114250_screenshot-400_f.png)
FENOMENALNA OBLANDA Trebaće vam samo 4 sastojka, a nikad slađa
Najbolje da oblandu napravite dan ranije, biće ukusnija i lakše će da se seče.
![proja sa čvarcima](/data/images/2025-02-17/114270_screenshot-403_f.png)
GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.
![čizkejk sa belom čokoladom](/data/images/2025-02-17/114248_shutterstock-1927075733_f.jpg)
ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert koji će vas zasladiti u momentu
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)