SARMA SA SUVIM REBRIMA Začinjena i pikantna, raj za nepca

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Svaka domaćica ima neki svoj način na koji pravi sarmu. Mi vam donosimo recept za malo drugačiju sarmu, sa suvim rebrima, preukusnu i slasnu.

sarma sa suvim rebrima
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 500 g mlevenog mesa po želji
  • 300 g suvih rebara
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 g pirinča
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica soli
  • 2 jaja
  • 1 kašika mlevene paprike

Priprema

Odvojte meso od rebara i sitno iseckajte. Dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Stavite kašiku fila na ivicu lista kupusa i uvijte sarmu. Veliku šerpu podmažite uljem, na dno poređajte listove kupusa, pa ređajte sarme jednu do druge. Između njih uglavite kosti rebara i pokrijte ih listovima kupusa. Sipajte vodu da ih prekrije i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj dodajte mlevenu papriku i kuvajte još desetak minuta.

Komentari (0)

Loading