POSNE MEKIKE KOJE USPEVAJU SVIMA Slasne i idealne za doručak
Prave se brzo i lako, bez kvasca. Nije vam potrebno veštine ni truda, uspeće i potpunim početnicima. Sjajan predlog za doručak ili večeru, u dane Velikog Božićnog posta. Služite ih uz neki umak ili prilog, po ukusu.

Potrebno je
Možda vas zanima:

UŠTIPCI SA MESOM Još slasniji i ukusniji od onih klasičnih, za prave gurmane
Slasni i savršeni, najbolje ih služite uz jogurt ili kiselo mleko.

UŠTIPCI SA MESOM Još slasniji i mekši, a osvajaju na prvi zalogaj
Ako volite klasične uštipke, ove sa mesom ćete obožavati.

POSNI UŠTIPCI Ukusni i slasni, samo treba da dodate prilog po želji
Dodajte namaz ili sojin jogurt i uživajte.

NAJBRŽI UŠTIPCI GOTOVI ZA 5 MINUTA Nema čekanja da testo nadođe, kao osmišljeni za uživanje
Gotovi za čas a nestaće sa stola odmah.
- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 220 ml tople vode
Priprema
U jednoj činiji pomešajte prosejano brašno, so, šećer, pa dodajte ulje i toplu vodu. Od smese umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe 30 minuta. Onda testo podelite na jednake delove i rukom napravite loptice. Razvucite svaku lopticu i pržite u dobro zagrejanom ulju.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.
Komentari (0)