POSNE MEKIKE KOJE USPEVAJU SVIMA Slasne i idealne za doručak

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Prave se brzo i lako, bez kvasca. Nije vam potrebno veštine ni truda, uspeće i potpunim početnicima. Sjajan predlog za doručak ili večeru, u dane Velikog Božićnog posta. Služite ih uz neki umak ili prilog, po ukusu.

hrana
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike ulja
  • 220 ml tople vode

Priprema

U jednoj činiji pomešajte prosejano brašno, so, šećer, pa dodajte ulje i toplu vodu. Od smese umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe 30 minuta. Onda testo podelite na jednake delove i rukom napravite loptice. Razvucite svaku lopticu i pržite u dobro zagrejanom ulju.

Komentari (0)

Loading