POSNE MEKIKE KOJE USPEVAJU SVIMA Slasne i idealne za doručak
Prave se brzo i lako, bez kvasca. Nije vam potrebno veštine ni truda, uspeće i potpunim početnicima. Sjajan predlog za doručak ili večeru, u dane Velikog Božićnog posta. Služite ih uz neki umak ili prilog, po ukusu.
Potrebno je
- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 220 ml tople vode
Priprema
U jednoj činiji pomešajte prosejano brašno, so, šećer, pa dodajte ulje i toplu vodu. Od smese umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe 30 minuta. Onda testo podelite na jednake delove i rukom napravite loptice. Razvucite svaku lopticu i pržite u dobro zagrejanom ulju.
Možda vas zanima:
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM RAJ ZA NEPCA A nema čekanja da testo naraste
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
EKSPRES UŠTIPCI Gotovi za 5 minuta, a svakim zalogajem vraćaju vreme unazad
Valjajte ih u prah šećer ili služite uz krem po želji.
UŠTIPCI SA SIROM BUDE NOSTALGIJI Bake u Jugoslaviji su ih pravile baš ovako
Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo.
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)