POSNE MEKIKE KOJE USPEVAJU SVIMA Slasne i idealne za doručak
Prave se brzo i lako, bez kvasca. Nije vam potrebno veštine ni truda, uspeće i potpunim početnicima. Sjajan predlog za doručak ili večeru, u dane Velikog Božićnog posta. Služite ih uz neki umak ili prilog, po ukusu.
Potrebno je
- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 220 ml tople vode
Priprema
U jednoj činiji pomešajte prosejano brašno, so, šećer, pa dodajte ulje i toplu vodu. Od smese umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe 30 minuta. Onda testo podelite na jednake delove i rukom napravite loptice. Razvucite svaku lopticu i pržite u dobro zagrejanom ulju.
OSVEŽAVAJUĆI TIRAMISU SA LIMUNOM Savršeni spoj sa voćem kome rum daje posebnu čar
Fenomenalni slatkiš oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU ŠEĆERNU GLAZURU Neće se lepiti ni pucati a torta će biti kao kupovna
Da bi dobro prianjala uz tortu i kolače glazura mora da ima pravu konzistenciju. Ako je suviše gusta nećete moći da je nanesete, a suviše retka neće pokriti dobro tortu.
MUSAKA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani, a greje dušu i telo
Probajte i uverite se zašto je toliko dobra.
DODAJTE OVE 2 NAMIRNICE U MLEVENO MESO Ćufte će biti sočne i neverovatno ukusne
Poslušajte savete iskusnih domaćica za sočno i mekano mleveno meso.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
Komentari (0)