PIHTIJE OD ŠARANA Neobične, pikantne i drugačije, poslužite ih gostima za slavu, biće oduševljeni
Ako volite pihtije, napravite ih u posnoj varijanti. Poznato je da riba zamenjuje meso, a ne zaostaju po ukusu za onim pravim. Savršene kao predjelo za slavu, svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
- 800 g glava i repova od šarana
- 5 kuvanih šargarepa
- 1 limun
- so
Priprema
Ribu skuvajte, odvojte od kostiju i spojite sa seckanom kuvanom šargarepom, svežim peršunom, limunom ili sirćetom. Začinite, poređajte u posudu i nalijte fondom u kojem se kuvala. Ukoliko ima previše fonda, ukuvajte ga do željene količine. Pihtije ostavite na hladnom. Ove pihtije možete da spremate i od kečige jer i ona u sebi sadrži dosta želatirajućih materija.
Možda vas zanima:
PIHTIJE SA ŠARANOM Posan obrok fenomenalnog ukusa, prste da poližete
Napravite pihtije na drugačiji način. Dobićete potpuno nov ukus, pritom su posne.
PIHTIJE OD ŠARANA POSNE I SLASNE Savršene i kao posluženje za slavu
Želite da napravite pihtije ali vam je slava posna? I dalje možete da napravite pihtije. Koristite šarana i uverite se koliko će se gostima dopasti, i ova varijanta, poznatog predjela.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)