PIHTIJE OD ŠARANA Neobične, pikantne i drugačije, poslužite ih gostima za slavu, biće oduševljeni
Ako volite pihtije, napravite ih u posnoj varijanti. Poznato je da riba zamenjuje meso, a ne zaostaju po ukusu za onim pravim. Savršene kao predjelo za slavu, svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
- 800 g glava i repova od šarana
- 5 kuvanih šargarepa
- 1 limun
- so
Priprema
Ribu skuvajte, odvojte od kostiju i spojite sa seckanom kuvanom šargarepom, svežim peršunom, limunom ili sirćetom. Začinite, poređajte u posudu i nalijte fondom u kojem se kuvala. Ukoliko ima previše fonda, ukuvajte ga do željene količine. Pihtije ostavite na hladnom. Ove pihtije možete da spremate i od kečige jer i ona u sebi sadrži dosta želatirajućih materija.
Možda vas zanima:
PIHTIJE OD ŠARANA Posne i slasne, polizaćete i tanjir koliko su ukusne
Bićete oduševljeni ukusom.
PIHTIJE OD ŠARANA Posne i slasne, predjelo kome nije moguće odoleti
Osvojiće vas od prvog zalogaja.
PIHTIJE OD ŠARANA Posni specijalitet oduševiće goste na slavskoj trpezi
Ako volite pihtije napravite posnu varijantu od šarana, bićete oduševljeni.
POSNA JELA OD RIBE Držaće vas dugo sitim, a zaboravićete da nemaju meso
Pihtije od šarana, sremski paprikaš, pastrmka sa pečurkama, pikantni oslić.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)