SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Konkretan ručak za celu porodicu, slasan i posan

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Paprike napravljene na ovaj način su veoma ukusne, stalno ćete da ih pravite. Zbog bogatog punjenja, od pirinča, oraha i krompira, nećete da osetite da nedostaje meso.

suve paprike punjene orasima
Shutterstock

Potrebno je

  • 10-12 suvih paprika
  • 100 g krupno mlevenih oraha
  • 2 šolje pirinča
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 dl paradajz soka
  • 3 dl ulja
  • so, biber, mlevena paprika
  • 3-4 kašike brašna
  • 2 krompira

Priprema

U dublju šerpu sipajte pola količine ulja, dodajte sitno seckan luk i šargarepu i dinstajte dok ne postanu kašasti. Zatim dodajte orahe. Promešajte pa pržite malo da i orasi ispuste masnoću. Dodajte paradajz, začine i pržite da se sve sjedini, opet dolivajući pomalo ulja da ne bude suvo. Dodajte pirinač i propržite sve zajedno još par minuta. Na kraju dodajte i rendan krompir, lagano promešajte i sklonite sa šporeta. Paprikaš potopite u mlaku vodu da omekšaju, kako bi mogle da se pune. Punite paprike nadevom. U svaku papriku stavite pola kašičice brašna, da fil ne bi izlazio prilikom kuvanja. Rešajte ih u tepsiju, nalijte toplom vodom da ogreznu i potopite. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo. Ubacite ih u rernu na 200 stepeni da se zapeku i da ostane malo softa.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading