SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Konkretan ručak za celu porodicu, slasan i posan
Paprike napravljene na ovaj način su veoma ukusne, stalno ćete da ih pravite. Zbog bogatog punjenja, od pirinča, oraha i krompira, nećete da osetite da nedostaje meso.
Potrebno je
- 10-12 suvih paprika
- 100 g krupno mlevenih oraha
- 2 šolje pirinča
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 dl paradajz soka
- 3 dl ulja
- so, biber, mlevena paprika
- 3-4 kašike brašna
- 2 krompira
Priprema
U dublju šerpu sipajte pola količine ulja, dodajte sitno seckan luk i šargarepu i dinstajte dok ne postanu kašasti. Zatim dodajte orahe. Promešajte pa pržite malo da i orasi ispuste masnoću. Dodajte paradajz, začine i pržite da se sve sjedini, opet dolivajući pomalo ulja da ne bude suvo. Dodajte pirinač i propržite sve zajedno još par minuta. Na kraju dodajte i rendan krompir, lagano promešajte i sklonite sa šporeta. Paprikaš potopite u mlaku vodu da omekšaju, kako bi mogle da se pune. Punite paprike nadevom. U svaku papriku stavite pola kašičice brašna, da fil ne bi izlazio prilikom kuvanja. Rešajte ih u tepsiju, nalijte toplom vodom da ogreznu i potopite. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo. Ubacite ih u rernu na 200 stepeni da se zapeku i da ostane malo softa.
Možda vas zanima:
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Posni specijalitet za prave gurmane, poćiće vam voda na usta
Držaće vas dugo sitim, a savršenog ukusa.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)