PUNJENI KROMPIR SA SLANINOM Osvaja na prvi zalogaj, pikantna rapsodija različitih ukusa
Ako ne znate šta da pravite za večeru, evo predloga. Začinjeni, punjeni krompir sa slaninom i kačkavaljem ulepšaće vam veče a držaće vas sitim. Možete da servirate ovo jelo i kada vam dolaze gosti, svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
- 6 većih krompira
- 300 g kiselog kupusa
- 100 g slanine
- 1 manji praziluk
- so
- biber
- slatka mlevena paprika
Za preliv
- 2 kašike kačkavalja
- 2 kašike kisele pavlake
- 3 kašike mleka
Priprema
Krompir u ljusci operite, prepolovite i stavite u veću šerpu da se kuva. Ne sme da se raskuva, već samo malo da omekša da bi mogao da se izdubi. Kada se prohladi, pažljivo malom kašičicom izdubite svaku polovinu i poređajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Dok se krompir kuva, na masnoći izdinstajte sitno seckan praziluk, dodajte slaninu i sitno iseckan kiseli kupus. Posolite veoma malo, posebno ako je kiseli kupus slan, dodajte biber i kašiku mlevene slatke paprike. Još malo prodinstajte pa sklonite sa vatre. Krompir napunite kupusom, pa stavite u zagrejanu rernu da se zapeče, 20-30 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja, na svaki krompir stavite po kašiku preliva i pospite kimom. Za preliv izmešajte kiselu pavlaku, narendani sir i malo mleka. Vratite u rernu da se zapeče do kraja.
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR Sočan, slasan i pikantan, ovakav do sada niste jeli
Savršeno predjelo za svečanu trpezu. Spoj mesa i krompira sa začinima daje neodoljivi šmek.
PUNJENI KROMPIR Rapsodija različitih ukusa, pikantan i slasan
Napravite ovaj fenomenalan obrok. Napunite krompir sa slaninom, pečurkama, krastavcima, kačkavaljem i dobićete potpuno novo jelo, koje ćete stalno da pravite.
KROMPIR NAPUNJEN ŠUNKOM I JAJIMA Svaki zalogaj je sve bolji od prethodnog
Napravite krompir na drugačiji način. Napunite ga šunkom i jajima i uživajte u preukusnom i dekorativno prelepom obroku.
SPOLJA HRSKAV, UNUTRA SOČAN Punjeni krompir osvojiće vas na prvi griz
Pravićete ga svaki dan za ručak.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)