PUNJENI KROMPIR SA SLANINOM Osvaja na prvi zalogaj, pikantna rapsodija različitih ukusa
Ako ne znate šta da pravite za večeru, evo predloga. Začinjeni, punjeni krompir sa slaninom i kačkavaljem ulepšaće vam veče a držaće vas sitim. Možete da servirate ovo jelo i kada vam dolaze gosti, svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
- 6 većih krompira
- 300 g kiselog kupusa
- 100 g slanine
- 1 manji praziluk
- so
- biber
- slatka mlevena paprika
Za preliv
- 2 kašike kačkavalja
- 2 kašike kisele pavlake
- 3 kašike mleka
Priprema
Krompir u ljusci operite, prepolovite i stavite u veću šerpu da se kuva. Ne sme da se raskuva, već samo malo da omekša da bi mogao da se izdubi. Kada se prohladi, pažljivo malom kašičicom izdubite svaku polovinu i poređajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Dok se krompir kuva, na masnoći izdinstajte sitno seckan praziluk, dodajte slaninu i sitno iseckan kiseli kupus. Posolite veoma malo, posebno ako je kiseli kupus slan, dodajte biber i kašiku mlevene slatke paprike. Još malo prodinstajte pa sklonite sa vatre. Krompir napunite kupusom, pa stavite u zagrejanu rernu da se zapeče, 20-30 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja, na svaki krompir stavite po kašiku preliva i pospite kimom. Za preliv izmešajte kiselu pavlaku, narendani sir i malo mleka. Vratite u rernu da se zapeče do kraja.
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR Slasni specijalitet sa slaninom koji pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
PUNJENI KROMPIR Slasno jelo koje osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Aromatični specijalitet oduševiće sve koji ga budu probali.
PUNJENI KROMPIR Sa hrskavom slaninom i kačkavaljem koji se topi u ustima, za savršen ručak
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
POSNI PUNJENI KROMPIR Predlog za laganu večeru koja uspeva svima, a ukusa koji govori 1000 jezika
Slasan predlog za posnu večeru, a pravi raj za nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)