PUNJENI KROMPIR SA SLANINOM Osvaja na prvi zalogaj, pikantna rapsodija različitih ukusa
Ako ne znate šta da pravite za večeru, evo predloga. Začinjeni, punjeni krompir sa slaninom i kačkavaljem ulepšaće vam veče a držaće vas sitim. Možete da servirate ovo jelo i kada vam dolaze gosti, svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
- 6 većih krompira
- 300 g kiselog kupusa
- 100 g slanine
- 1 manji praziluk
- so
- biber
- slatka mlevena paprika
Za preliv
- 2 kašike kačkavalja
- 2 kašike kisele pavlake
- 3 kašike mleka
Priprema
Krompir u ljusci operite, prepolovite i stavite u veću šerpu da se kuva. Ne sme da se raskuva, već samo malo da omekša da bi mogao da se izdubi. Kada se prohladi, pažljivo malom kašičicom izdubite svaku polovinu i poređajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Dok se krompir kuva, na masnoći izdinstajte sitno seckan praziluk, dodajte slaninu i sitno iseckan kiseli kupus. Posolite veoma malo, posebno ako je kiseli kupus slan, dodajte biber i kašiku mlevene slatke paprike. Još malo prodinstajte pa sklonite sa vatre. Krompir napunite kupusom, pa stavite u zagrejanu rernu da se zapeče, 20-30 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja, na svaki krompir stavite po kašiku preliva i pospite kimom. Za preliv izmešajte kiselu pavlaku, narendani sir i malo mleka. Vratite u rernu da se zapeče do kraja.
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR Slasni specijalitet sa slaninom koji pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
PUNJENI KROMPIR Slasno jelo koje osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Aromatični specijalitet oduševiće sve koji ga budu probali.
PUNJENI KROMPIR Sa hrskavom slaninom i kačkavaljem koji se topi u ustima, za savršen ručak
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
POSNI PUNJENI KROMPIR Predlog za laganu večeru koja uspeva svima, a ukusa koji govori 1000 jezika
Slasan predlog za posnu večeru, a pravi raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)