PUNJENI KROMPIR SA SLANINOM Osvaja na prvi zalogaj, pikantna rapsodija različitih ukusa

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ako ne znate šta da pravite za večeru, evo predloga. Začinjeni, punjeni krompir sa slaninom i kačkavaljem ulepšaće vam veče a držaće vas sitim. Možete da servirate ovo jelo i kada vam dolaze gosti, svi će vam tražiti recept.

punjeni krompir
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 većih krompira
  • 300 g kiselog kupusa
  • 100 g slanine
  • 1 manji praziluk
  • so
  • biber
  • slatka mlevena paprika

Za preliv

  • 2 kašike kačkavalja
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 3 kašike mleka

Priprema

Krompir u ljusci operite, prepolovite i stavite u veću šerpu da se kuva. Ne sme da se raskuva, već samo malo da omekša da bi mogao da se izdubi. Kada se prohladi, pažljivo malom kašičicom izdubite svaku polovinu i poređajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Dok se krompir kuva, na masnoći izdinstajte sitno seckan praziluk, dodajte slaninu i sitno iseckan kiseli kupus. Posolite veoma malo, posebno ako je kiseli kupus slan, dodajte biber i kašiku mlevene slatke paprike. Još malo prodinstajte pa sklonite sa vatre. Krompir napunite kupusom, pa stavite u zagrejanu rernu da se zapeče, 20-30 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja, na svaki krompir stavite po kašiku preliva i pospite kimom. Za preliv izmešajte kiselu pavlaku, narendani sir i malo mleka. Vratite u rernu da se zapeče do kraja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading