PUNJENI KROMPIR SA SLANINOM Osvaja na prvi zalogaj, pikantna rapsodija različitih ukusa
Ako ne znate šta da pravite za večeru, evo predloga. Začinjeni, punjeni krompir sa slaninom i kačkavaljem ulepšaće vam veče a držaće vas sitim. Možete da servirate ovo jelo i kada vam dolaze gosti, svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
- 6 većih krompira
- 300 g kiselog kupusa
- 100 g slanine
- 1 manji praziluk
- so
- biber
- slatka mlevena paprika
Za preliv
- 2 kašike kačkavalja
- 2 kašike kisele pavlake
- 3 kašike mleka
Priprema
Krompir u ljusci operite, prepolovite i stavite u veću šerpu da se kuva. Ne sme da se raskuva, već samo malo da omekša da bi mogao da se izdubi. Kada se prohladi, pažljivo malom kašičicom izdubite svaku polovinu i poređajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Dok se krompir kuva, na masnoći izdinstajte sitno seckan praziluk, dodajte slaninu i sitno iseckan kiseli kupus. Posolite veoma malo, posebno ako je kiseli kupus slan, dodajte biber i kašiku mlevene slatke paprike. Još malo prodinstajte pa sklonite sa vatre. Krompir napunite kupusom, pa stavite u zagrejanu rernu da se zapeče, 20-30 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja, na svaki krompir stavite po kašiku preliva i pospite kimom. Za preliv izmešajte kiselu pavlaku, narendani sir i malo mleka. Vratite u rernu da se zapeče do kraja.
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR Rapsodija različitih ukusa, pikantan i slasan
Napravite ovaj fenomenalan obrok. Napunite krompir sa slaninom, pečurkama, krastavcima, kačkavaljem i dobićete potpuno novo jelo, koje ćete stalno da pravite.
KROMPIR NAPUNJEN ŠUNKOM I JAJIMA Svaki zalogaj je sve bolji od prethodnog
Napravite krompir na drugačiji način. Napunite ga šunkom i jajima i uživajte u preukusnom i dekorativno prelepom obroku.
SPOLJA HRSKAV, UNUTRA SOČAN Punjeni krompir osvojiće vas na prvi griz
Pravićete ga svaki dan za ručak.
PIKANTNI KROMPIR NA JEDNOSTAVAN NAČIN Ukusan i nezaboravan prilog
Oduševiće vas spoj sa ajvarom.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)