SVADBARSKI KUPUS Slasan i pikantan, prste da poližete
Sjajan predlog za ručak za celu porodicu. Dugo će vas držati sitim, a slasan spoj kupusa i mesa zagrejaće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 2 glavice kiselog kupusa
- 500 g svinjskog mesa
- 500 g junećeg mesa
- 300 g suvih rebara
- 200 g suve slanine
- 1 svinjska suva nogica
- 10 zrna bibera
- 3 lista lovora
- 2 glavice crnog luka
- 2 suve ljute paprike
- 2 kašičice mlevene paprike
Priprema
Lonac premažite mašću. Na dno poređajte slaninu isečenu na tanje kriške. Kupusu odstranite koren i glavice presecite na 8 delova. Preko slanine stavite red kupusa, red pomešanog raznog iseckanog mesa i pola količine iseckanog crnog luka, lovor i mlevenu papriku. Slaganje ponovite istim redom. Odozgo stavite kupus, a preko njega suve paprike. Nalijte hladnom vodom da ogreznu, posolite i po potrebi kuvajte na tihoj vatri 5 sati. Za vreme kuvanja ne mešajte, samo lonac povremeno protresite. Voda treba da ispari da kupus ne bi bio čorbast.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
Komentari (0)