SVADBARSKI KUPUS Slasan i pikantan, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sjajan predlog za ručak za celu porodicu. Dugo će vas držati sitim, a slasan spoj kupusa i mesa zagrejaće vam dušu i telo.

svadbarski kupus
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 glavice kiselog kupusa
  • 500 g svinjskog mesa
  • 500 g junećeg mesa
  • 300 g suvih rebara
  • 200 g suve slanine
  • 1 svinjska suva nogica
  • 10 zrna bibera
  • 3 lista lovora
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 suve ljute paprike
  • 2 kašičice mlevene paprike

Priprema

Lonac premažite mašću. Na dno poređajte slaninu isečenu na tanje kriške. Kupusu odstranite koren i glavice presecite na 8 delova. Preko slanine stavite red kupusa, red pomešanog raznog iseckanog mesa i pola količine iseckanog crnog luka, lovor i mlevenu papriku. Slaganje ponovite istim redom. Odozgo stavite kupus, a preko njega suve paprike. Nalijte hladnom vodom da ogreznu, posolite i po potrebi kuvajte na tihoj vatri 5 sati. Za vreme kuvanja ne mešajte, samo lonac povremeno protresite. Voda treba da ispari da kupus ne bi bio čorbast.

 

Komentari (0)

Loading