SVADBARSKI KUPUS Slasan i pikantan, prste da poližete
Sjajan predlog za ručak za celu porodicu. Dugo će vas držati sitim, a slasan spoj kupusa i mesa zagrejaće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 2 glavice kiselog kupusa
- 500 g svinjskog mesa
- 500 g junećeg mesa
- 300 g suvih rebara
- 200 g suve slanine
- 1 svinjska suva nogica
- 10 zrna bibera
- 3 lista lovora
- 2 glavice crnog luka
- 2 suve ljute paprike
- 2 kašičice mlevene paprike
Priprema
Lonac premažite mašću. Na dno poređajte slaninu isečenu na tanje kriške. Kupusu odstranite koren i glavice presecite na 8 delova. Preko slanine stavite red kupusa, red pomešanog raznog iseckanog mesa i pola količine iseckanog crnog luka, lovor i mlevenu papriku. Slaganje ponovite istim redom. Odozgo stavite kupus, a preko njega suve paprike. Nalijte hladnom vodom da ogreznu, posolite i po potrebi kuvajte na tihoj vatri 5 sati. Za vreme kuvanja ne mešajte, samo lonac povremeno protresite. Voda treba da ispari da kupus ne bi bio čorbast.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)