SVADBARSKI KUPUS Slasan i pikantan, prste da poližete
Sjajan predlog za ručak za celu porodicu. Dugo će vas držati sitim, a slasan spoj kupusa i mesa zagrejaće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 2 glavice kiselog kupusa
- 500 g svinjskog mesa
- 500 g junećeg mesa
- 300 g suvih rebara
- 200 g suve slanine
- 1 svinjska suva nogica
- 10 zrna bibera
- 3 lista lovora
- 2 glavice crnog luka
- 2 suve ljute paprike
- 2 kašičice mlevene paprike
Priprema
Lonac premažite mašću. Na dno poređajte slaninu isečenu na tanje kriške. Kupusu odstranite koren i glavice presecite na 8 delova. Preko slanine stavite red kupusa, red pomešanog raznog iseckanog mesa i pola količine iseckanog crnog luka, lovor i mlevenu papriku. Slaganje ponovite istim redom. Odozgo stavite kupus, a preko njega suve paprike. Nalijte hladnom vodom da ogreznu, posolite i po potrebi kuvajte na tihoj vatri 5 sati. Za vreme kuvanja ne mešajte, samo lonac povremeno protresite. Voda treba da ispari da kupus ne bi bio čorbast.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)