SOČNE POHOVANE TIKVICE SA SLANINOM Osvajaju na prvi zalogaj, pravi raj za nepca

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Probajte ove drugačije tikvice, neodoljivo su slasne. Slaninica im daje poseban šmek.

pohovane tikvice
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg tikvica
  • 3 jaja 
  • 100 g slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 150 g brašna
  • pola kašičice soli
  • 1 dl ulja

Priprema

Oljuštite tikvice pa ih očistite od semenki i narendajte na krupno rende. Onda ih posolite i ostavite da puste vodu. Iseckajte sitno luk i slaninu pa propržite u tiganju dok luk ne omekša, a slanina ne porumeni. Ocedite tikvice od viška vode, dodajte im luk i slaninu, so, jaja i brašno, pa dobro promešajte. Na kraju, vadite uštipke uz pomoć kašike, pa ih pržite u vrućem ulju po nekoliko minuta sa obe strane.

Komentari (0)

Loading