SOČNE POHOVANE TIKVICE SA SLANINOM Osvajaju na prvi zalogaj, pravi raj za nepca
Probajte ove drugačije tikvice, neodoljivo su slasne. Slaninica im daje poseban šmek.
Potrebno je
- 1 kg tikvica
- 3 jaja
- 100 g slanine
- 2 glavice crnog luka
- 150 g brašna
- pola kašičice soli
- 1 dl ulja
Priprema
Oljuštite tikvice pa ih očistite od semenki i narendajte na krupno rende. Onda ih posolite i ostavite da puste vodu. Iseckajte sitno luk i slaninu pa propržite u tiganju dok luk ne omekša, a slanina ne porumeni. Ocedite tikvice od viška vode, dodajte im luk i slaninu, so, jaja i brašno, pa dobro promešajte. Na kraju, vadite uštipke uz pomoć kašike, pa ih pržite u vrućem ulju po nekoliko minuta sa obe strane.
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
Komentari (0)