SOČNE POHOVANE TIKVICE SA SLANINOM Osvajaju na prvi zalogaj, pravi raj za nepca
Probajte ove drugačije tikvice, neodoljivo su slasne. Slaninica im daje poseban šmek.
Potrebno je
- 1 kg tikvica
- 3 jaja
- 100 g slanine
- 2 glavice crnog luka
- 150 g brašna
- pola kašičice soli
- 1 dl ulja
Priprema
Oljuštite tikvice pa ih očistite od semenki i narendajte na krupno rende. Onda ih posolite i ostavite da puste vodu. Iseckajte sitno luk i slaninu pa propržite u tiganju dok luk ne omekša, a slanina ne porumeni. Ocedite tikvice od viška vode, dodajte im luk i slaninu, so, jaja i brašno, pa dobro promešajte. Na kraju, vadite uštipke uz pomoć kašike, pa ih pržite u vrućem ulju po nekoliko minuta sa obe strane.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)