SLANE KROFNE Sa kačkavaljem koji se topi u ustima, ovakve do sada niste jeli

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ove slane krofne sa bogatim nadevom zagrejaće vam dušu i telo. Nimalo ne zaostaju za slatkom verzijom, podjednako su neodoljive i slasne.

krofne sa kačkavaljem
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 8 kašika projinog brašna
  • 8 kašika pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 50 g šunke
  • 50 g kačkavalja
  • 2 manja kisela krastavca
  • susam

Priprema

Umutite jaja, pa dodajte jogurt, ulje, projino brašno, kao i pšenično brašno pomešano s praškom za pecivo. Umesite testo. Šunku i kisele krastavce sitno iseckajte i sjedinite s ostalim sastojcima, pa posolite po ukusu. Kafenom kašičicom smesu sipajte u aparat za krofne i pospite susamom. Ili jednostavno spustite testo u ulje i ispecite dok ne porumene.  Gotove tople krofne pospite sitno rendanim kačkavaljem i poslužite tople.

 

 

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading