SLANE KROFNE Sa kačkavaljem koji se topi u ustima, ovakve do sada niste jeli

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ove slane krofne sa bogatim nadevom zagrejaće vam dušu i telo. Nimalo ne zaostaju za slatkom verzijom, podjednako su neodoljive i slasne.

krofne sa kačkavaljem
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 8 kašika projinog brašna
  • 8 kašika pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 50 g šunke
  • 50 g kačkavalja
  • 2 manja kisela krastavca
  • susam

Priprema

Umutite jaja, pa dodajte jogurt, ulje, projino brašno, kao i pšenično brašno pomešano s praškom za pecivo. Umesite testo. Šunku i kisele krastavce sitno iseckajte i sjedinite s ostalim sastojcima, pa posolite po ukusu. Kafenom kašičicom smesu sipajte u aparat za krofne i pospite susamom. Ili jednostavno spustite testo u ulje i ispecite dok ne porumene.  Gotove tople krofne pospite sitno rendanim kačkavaljem i poslužite tople.

 

 

Komentari (0)

Loading