DOMAĆI HLEB OD OVSA Zdrav i drugačiji, a zagrejaće vam dušu i telo

Izvor: Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Hleb od ovsenog brašna osvaja ukusom, a ovaj glavni sastojak možete da zamenite ovsenim pahuljicama, i tako olakšate pripremu. Služite ga vrućeg uz prilog po ukusu.

ovseni hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 450 g ovsenog brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 250 ml mlake vode
  • 3 kašike suncokretovog ulja
  • 150 g semenki bundeve
  • 150 g semenki suncokreta

Priprema

Kvasac, šećer, so i brašno pomešajte pa dodajte toplu vodu i ulje. Mikserom mutite sve dok ne dobijete glatko testo. Dodajte 100 g semenki bundeve i suncokreta. Testo prekrijte krpom i ostavite sat vremena, da naraste. Zatim ga premesite, napravite veknu, premažite vodom pa uvaljajte u preostale semenke. Zatim u testo dodajte 100 g semenki bundeve i suncokreta, a ostatak sačuvajte za kasnije. Prekrijte testo krpom i ostavite da naraste, otprilike oko sat vremena. Pleh obložite pek papirom ili brašnom, ili nauljite pa ga pokrijte i ostavite jedan sat. Pecite hleb 15 minuta na 200 stepeni pa smanjite na 180 i pecite još 30 minuta.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

DOMAĆI HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD ONOG KUPOVNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden

19:00

26 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading