DOMAĆI HLEB OD OVSA Zdrav i drugačiji, a zagrejaće vam dušu i telo
Hleb od ovsenog brašna osvaja ukusom, a ovaj glavni sastojak možete da zamenite ovsenim pahuljicama, i tako olakšate pripremu. Služite ga vrućeg uz prilog po ukusu.
![ovseni hleb](/data/images/2024-01-18/74288_shutterstock-406747168_f.jpg?timestamp=1705532400)
Potrebno je
- 450 g ovsenog brašna
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml mlake vode
- 3 kašike suncokretovog ulja
- 150 g semenki bundeve
- 150 g semenki suncokreta
Priprema
Kvasac, šećer, so i brašno pomešajte pa dodajte toplu vodu i ulje. Mikserom mutite sve dok ne dobijete glatko testo. Dodajte 100 g semenki bundeve i suncokreta. Testo prekrijte krpom i ostavite sat vremena, da naraste. Zatim ga premesite, napravite veknu, premažite vodom pa uvaljajte u preostale semenke. Zatim u testo dodajte 100 g semenki bundeve i suncokreta, a ostatak sačuvajte za kasnije. Prekrijte testo krpom i ostavite da naraste, otprilike oko sat vremena. Pleh obložite pek papirom ili brašnom, ili nauljite pa ga pokrijte i ostavite jedan sat. Pecite hleb 15 minuta na 200 stepeni pa smanjite na 180 i pecite još 30 minuta.
Možda vas zanima:
![domaći hleb](/data/images/2024-10-30/104682_shutterstock-2265923109_f.jpg)
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
![kukuruzni hleb](/data/images/2024-09-12/100280_shutterstock-2413346485_f.jpg)
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
![domaći hleb](/data/images/2024-08-02/96219_domaci-hleb_f.jpg)
DOMAĆI HLEB BOLJI OD KUPOVNOG Uspeće svima, a mekan kao duša
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
![hleb ispod sača](/data/images/2024-05-24/88676_hleb-1664761153_f.jpg)
DOMAĆI HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD ONOG KUPOVNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)