DOMAĆI HLEB OD OVSA Zdrav i drugačiji, a zagrejaće vam dušu i telo
Hleb od ovsenog brašna osvaja ukusom, a ovaj glavni sastojak možete da zamenite ovsenim pahuljicama, i tako olakšate pripremu. Služite ga vrućeg uz prilog po ukusu.
Potrebno je
- 450 g ovsenog brašna
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml mlake vode
- 3 kašike suncokretovog ulja
- 150 g semenki bundeve
- 150 g semenki suncokreta
Priprema
Kvasac, šećer, so i brašno pomešajte pa dodajte toplu vodu i ulje. Mikserom mutite sve dok ne dobijete glatko testo. Dodajte 100 g semenki bundeve i suncokreta. Testo prekrijte krpom i ostavite sat vremena, da naraste. Zatim ga premesite, napravite veknu, premažite vodom pa uvaljajte u preostale semenke. Zatim u testo dodajte 100 g semenki bundeve i suncokreta, a ostatak sačuvajte za kasnije. Prekrijte testo krpom i ostavite da naraste, otprilike oko sat vremena. Pleh obložite pek papirom ili brašnom, ili nauljite pa ga pokrijte i ostavite jedan sat. Pecite hleb 15 minuta na 200 stepeni pa smanjite na 180 i pecite još 30 minuta.
Možda vas zanima:
HLEB OD KROMPIRA Greje dušu i telo a mekan kao duša, idealan za svako doba dana
Drugačiji i preukusan, pravićete ga stalno.
HLEB SA ČIA SEMENKAMA I LANOM Od 3 vrste brašna, biće svež i nekoliko dana, kao izmišljen za savršeno jutro
Zdrav i fenomenalnog ukusa, pravićete stalno.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
BRZI HLEB MEKAN KAO DUŠA Zagrejaće vam dušu i telo, a uspeće svima
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a pravi je raj za nepca.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)