ZAPEČENA KOLENICA Poslužite je za slavsku trpezu i oduševite goste, pravi raj za nepca
Ručak koji će vas dugo držati sitim. Dodajte prilog po želji.
Potrebno je
- 1 kolenica ( oko 2kg )
- 600ml pavlake za kuvanje
- 250g kajmaka
- 4 kašike rena
- So
- biber
- mlevena paprika
Priprema :
Kolenicu stavite u dublji lonac sa vodom, pa kuvajte oko 3 sata. Kada je gotova, isecite je na manje komade i stavite u zemljane posude ( vatrostalnu ciniju ili dublju tepsiju ). U činiji pomešajte pavlaku za kuvanje, ren, kajmak i dobro izmešajte. Začinte po ukusu, pa pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)