ZAPEČENA KOLENICA Poslužite je za slavsku trpezu i oduševite goste, pravi raj za nepca
Ručak koji će vas dugo držati sitim. Dodajte prilog po želji.
Potrebno je
- 1 kolenica ( oko 2kg )
- 600ml pavlake za kuvanje
- 250g kajmaka
- 4 kašike rena
- So
- biber
- mlevena paprika
Priprema :
Kolenicu stavite u dublji lonac sa vodom, pa kuvajte oko 3 sata. Kada je gotova, isecite je na manje komade i stavite u zemljane posude ( vatrostalnu ciniju ili dublju tepsiju ). U činiji pomešajte pavlaku za kuvanje, ren, kajmak i dobro izmešajte. Začinte po ukusu, pa pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)