SAVRŠENA MUĆKALICA SA POVRĆEM I PILETINOM Po receptu voditeljke Jovane Jeremić
Diplomirana pravnica, majka petogodišnje Lee i voditeljka Pink televizije Jovana Jeremić ističe da je ekspert za pravljenje mućkalice s povrćem i piletinom, tzv. Jovanine papazjanije. Jovana, poznata po britkom jeziku, smatra da se u kuhinji odlično snalazi i da je to još jedna veština koju nesumnjivo poseduje
Potrebno je
- 500 g belog pilećeg mesa bez koske
- 3 struka mladog crnog luka / glavica crnog ili crvenog luka
- 3 paprike
- 250 ml pasiranog paradajza
- 3 veća paradajza
- biber, so, začinska paprika, suvi biljni začin, lovorov list, peršunov list, bosiljak, biber
- oko 50 ml ulja
Priprema:
Luk koji je isečen na tanke kolutove prodinstajte na ulju, a na njega ubacite i piletinu isečenu na kockice. Iseckanu papriku dodajte i dinstajte sve na srednjoj temperaturi. Možete da dodate i plavi patlidžan, ljutu papriku ili čen belog luka ukoliko ga volite. Paradajz, koji možete prethodno da oljuštite, stavljate na kraju, kao i pasirani paradajz. Sve posolite i dodajte začine. Mućkalica bi trebalo da ima dovoljno soka od povrća, a na samom kraju se stavlja u rernu da se još malo zapeče. Pecite na 200 stepeni oko 10 minuta. Obavezno servirajte uz ljutu papriku.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)