SAVRŠENA MUĆKALICA SA POVRĆEM I PILETINOM Po receptu voditeljke Jovane Jeremić
Diplomirana pravnica, majka petogodišnje Lee i voditeljka Pink televizije Jovana Jeremić ističe da je ekspert za pravljenje mućkalice s povrćem i piletinom, tzv. Jovanine papazjanije. Jovana, poznata po britkom jeziku, smatra da se u kuhinji odlično snalazi i da je to još jedna veština koju nesumnjivo poseduje

Potrebno je
- 500 g belog pilećeg mesa bez koske
- 3 struka mladog crnog luka / glavica crnog ili crvenog luka
- 3 paprike
- 250 ml pasiranog paradajza
- 3 veća paradajza
- biber, so, začinska paprika, suvi biljni začin, lovorov list, peršunov list, bosiljak, biber
- oko 50 ml ulja
Priprema:
Luk koji je isečen na tanke kolutove prodinstajte na ulju, a na njega ubacite i piletinu isečenu na kockice. Iseckanu papriku dodajte i dinstajte sve na srednjoj temperaturi. Možete da dodate i plavi patlidžan, ljutu papriku ili čen belog luka ukoliko ga volite. Paradajz, koji možete prethodno da oljuštite, stavljate na kraju, kao i pasirani paradajz. Sve posolite i dodajte začine. Mućkalica bi trebalo da ima dovoljno soka od povrća, a na samom kraju se stavlja u rernu da se još malo zapeče. Pecite na 200 stepeni oko 10 minuta. Obavezno servirajte uz ljutu papriku.

Olga Danilović posle velike borbe u polufinalu Ruana

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu! Uz uskršnju akciju -10% popusta!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

NESREĆA U NOVOM SADU Deo fasade pao na ženu! (FOTO)

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.

SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)