MLINCI SA BELIM MESOM I KAČKAVALJEM Ovakve do sada niste jeli

Izvor: Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Konkretan ručak koji će vas dugo držati sitim.

mlinci
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g belog mesa
  • 250 g mlinaca
  • 1 l pileće supe
  • 5 kašike kajmaka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • so po ukusu 
  • mleveni crni biber
  • 200 g kačkavalja

Priprema:
Meso isecite na kockice, pa ga začinite i propržite na ulju. Kada je gotovo, izvadite ulje, pa na istu masnoću stavite izlomljene mlince, prelijte supom i ostavi ih par minuta da se natapaju. Zagrejte pavlaku, pa joj dodajte kajmak, pa u sve dodajte proceđene mlince i dobro izmešajte. U vatrostalnu činiju na dno stavite polovinu mlinaca, pa meso i preko mesa ostatak mlinaca. Stavite u rernu i pecite pola sata na 200 stepeni.

vasina torta

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena

18:30

28 mart, 2025

Sezonski recepti

Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

Komentari (0)