MLINCI SA BELIM MESOM I KAČKAVALJEM Ovakve do sada niste jeli

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Konkretan ručak koji će vas dugo držati sitim.

mlinci
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g belog mesa
  • 250 g mlinaca
  • 1 l pileće supe
  • 5 kašike kajmaka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • so po ukusu 
  • mleveni crni biber
  • 200 g kačkavalja

Priprema:
Meso isecite na kockice, pa ga začinite i propržite na ulju. Kada je gotovo, izvadite ulje, pa na istu masnoću stavite izlomljene mlince, prelijte supom i ostavi ih par minuta da se natapaju. Zagrejte pavlaku, pa joj dodajte kajmak, pa u sve dodajte proceđene mlince i dobro izmešajte. U vatrostalnu činiju na dno stavite polovinu mlinaca, pa meso i preko mesa ostatak mlinaca. Stavite u rernu i pecite pola sata na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading