MLINCI SA BELIM MESOM I KAČKAVALJEM Ovakve do sada niste jeli
Konkretan ručak koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 500 g belog mesa
- 250 g mlinaca
- 1 l pileće supe
- 5 kašike kajmaka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- so po ukusu
- mleveni crni biber
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa ga začinite i propržite na ulju. Kada je gotovo, izvadite ulje, pa na istu masnoću stavite izlomljene mlince, prelijte supom i ostavi ih par minuta da se natapaju. Zagrejte pavlaku, pa joj dodajte kajmak, pa u sve dodajte proceđene mlince i dobro izmešajte. U vatrostalnu činiju na dno stavite polovinu mlinaca, pa meso i preko mesa ostatak mlinaca. Stavite u rernu i pecite pola sata na 200 stepeni.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)