PILETINA SA SUSAMOM Zagrejaće vam dušu i telo, a meso se lepi za prste
Zdrav obrok koji osvaja na prvi zalogaj, bićete oduševljeni.
Potrebno je
- 800 g fileta pilećih prsa
- 1 limun
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika suvog biljnog začina
- ulje za prženje
Za paniranje:
- 200 g brašna
- 4 jaja
- so
- suvi biljni začin
- crni mleveni biber
- 2 kašike hlebnih mrvica
- 300 g semenki susama
Priprema
Narežite piltinu na krupnije trake, pa prelijte sokom od limuna i sosom od soje i pospite suvim biljnim začinom. Ostavite sa strane da malo odstoje. Za to vreme, razmutite jaja, posolite i dodajte malo bibera. Komade piletine valjajte u brašno, umačite u jaja pa u mešavinu hlebnih mrvica i susama. Pržite u vrelom ulju, na srednjoj temperaturi, sve dok ne dobiju zlatnožutu boju. Izvadite iz tiganja i spuštajte na ubrus, da upije višak masnoće. Služite uz salatu ili prilog po želji.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)