KIŠ MAFINI Ako volite čuvenu francusku pitu, ove zalogajčiće ćete da obožavate
Sočni i aromatični, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- lisnato testo
- 100 g tvrdog sira
- malo seckane slanine
- malo seckanih šampinjona
- malo seckane paprike
Priprema
Jaja umutite sa jogurtom pa dodajte so, biber i beli luk u prahu. U zasebnoj posudi iseckajte slaninu, paprike i šampinjone a sir izrendajte. Zatim razvucite lisnato testo pa kalupom vadite oblike. U kalup za mafine utisnite testo, da pokrije ivicu. Sipajte u svaki mafin malo paprika, pečurki, slanine pa pospite rendanim sirom. Nadev od jaja sipajte preko. Promešajte kašikom sve sastojke pa prebacite mafine u rernu. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite začinom po želji. Bon appetit!
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)