KIŠ MAFINI Ako volite čuvenu francusku pitu, ove zalogajčiće ćete da obožavate

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočni i aromatični, najbolje stavite odmah duplu meru.

kiš mafini
Shutterstock

Potrebno je

  • 5 jaja
  • 1 šolja jogurta 
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • lisnato testo
  • 100 g tvrdog sira
  • malo seckane slanine 
  • malo seckanih šampinjona
  • malo seckane paprike

Priprema

Jaja umutite sa jogurtom pa dodajte so, biber i beli luk u prahu. U zasebnoj posudi iseckajte slaninu, paprike i šampinjone a sir izrendajte. Zatim razvucite lisnato testo pa kalupom vadite oblike. U kalup za mafine utisnite testo, da pokrije ivicu. Sipajte u svaki mafin malo paprika, pečurki, slanine pa pospite rendanim sirom. Nadev od jaja sipajte preko. Promešajte kašikom sve sastojke pa prebacite mafine u rernu. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite začinom po želji. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading