KRMENADLE SA JABUKAMA Sočne i aromatične, meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Konkretan obrok koji će vas dugo držati sitim.

krmenadle sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg svinjskih krmenadli
  • 3 veće jabuke
  • so
  • biber
  • 3 čena belog luka
  • ulje

Priprema:
Zagrejte ulje, pa dodajte sitno seckani beli luk. Kad luk zamiriše, dodajte orahe, kratko ih propržite, pa dodajte jabuke isečene na kockice. Dodajte malo vode, začine, pa dinstajte dok jabuke ne omekšaju. Meso začinite pa ga ispržite na ulju sa svih strana. Preko mesa sipajte sos od jabuka i oraha, pa krčkajte sve zajedno još koji minut.

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading