PODVARAK IZ RERNE Aromatična rapsodija sa mesom, greje dušu i telo, a priprema je jednostavna

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Slasan obrok koji će vas držati dugo sitim.

podvarak
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 veća glavica kiselog kupusa
  • oko 500 g svinjskog mesa
  • oko 300 g suvih rebara
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3-4 lista lovora
  • 2 kašike svinjske masti
  • po ukusu so
  • mleveni biber
  • 2 kašičice mlevene začinske paprike

Priprema

Operite i iseckajte glavicu kupusa. Meso isecite na komade a crni luk sitno iseckajte. U tepsiju stavite kašiku masti i polovinu iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite seckan kupus. Preko kupusa stavite ostatak seckanog luka, lovorove listove, pospite mlevenom začinskom paprikom i biberom, a zatim poređajte po vrhu seckano meso, rebra i ostatak masti. Prelijte čašom vode pa pokrijte folijom. Pecite podvarak najmanje 1 sat, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim skinite foliju i pecite još bar 30 minuta. Po potrebi dolijte još malo vode. Bon appetit!

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading