MINI PICE Savršene za svaku priliku, a svi ih vole
Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 1,1 kg mekog brašna tip 400
- 370 ml mleka
- 40 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jaja
- 1,5 kašičica soli
- 230 ml ulja
- 400 g šunke
- 400 g kačkavalja
- paradajz sos
- origano
Priprema
Kašičicu šećera, brašna i izmrvljeni kvasac dodajte u mlako mleko. Pokrijte i ostavite tako 10 minuta da kvasac nadođe. U zasebnoj posudi pomešajte jaja, so, prašak za pecivo, brašno i nadošli kvasac. Zamesite glatko teso koje se neće lepiti za prste i ostavite ga 45 minuta na toplom. Podelite ga na 3 jednaka dela pa svaki rastanjite oklagijom, napravite kvadrat i premažite paradajz sosom. Onda dodajte rendanu šunku i kačkavalja i pospite malo origana. Zatvorite sve četiri ivice testa ka unutra pa oblikujte rolat. Isecite rolat na parčiće pa ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Na kraju pospite još malo rendanog kačkavalja. Bon appetit!
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)