MINI PICE Savršene za svaku priliku, a svi ih vole
Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 1,1 kg mekog brašna tip 400
- 370 ml mleka
- 40 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jaja
- 1,5 kašičica soli
- 230 ml ulja
- 400 g šunke
- 400 g kačkavalja
- paradajz sos
- origano
Priprema
Kašičicu šećera, brašna i izmrvljeni kvasac dodajte u mlako mleko. Pokrijte i ostavite tako 10 minuta da kvasac nadođe. U zasebnoj posudi pomešajte jaja, so, prašak za pecivo, brašno i nadošli kvasac. Zamesite glatko teso koje se neće lepiti za prste i ostavite ga 45 minuta na toplom. Podelite ga na 3 jednaka dela pa svaki rastanjite oklagijom, napravite kvadrat i premažite paradajz sosom. Onda dodajte rendanu šunku i kačkavalja i pospite malo origana. Zatvorite sve četiri ivice testa ka unutra pa oblikujte rolat. Isecite rolat na parčiće pa ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Na kraju pospite još malo rendanog kačkavalja. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)