MINI PICE Savršene za svaku priliku, a svi ih vole
Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 1,1 kg mekog brašna tip 400
- 370 ml mleka
- 40 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jaja
- 1,5 kašičica soli
- 230 ml ulja
- 400 g šunke
- 400 g kačkavalja
- paradajz sos
- origano
Priprema
Kašičicu šećera, brašna i izmrvljeni kvasac dodajte u mlako mleko. Pokrijte i ostavite tako 10 minuta da kvasac nadođe. U zasebnoj posudi pomešajte jaja, so, prašak za pecivo, brašno i nadošli kvasac. Zamesite glatko teso koje se neće lepiti za prste i ostavite ga 45 minuta na toplom. Podelite ga na 3 jednaka dela pa svaki rastanjite oklagijom, napravite kvadrat i premažite paradajz sosom. Onda dodajte rendanu šunku i kačkavalja i pospite malo origana. Zatvorite sve četiri ivice testa ka unutra pa oblikujte rolat. Isecite rolat na parčiće pa ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Na kraju pospite još malo rendanog kačkavalja. Bon appetit!
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)