NATAŠINA SLATKA ŠTRUDLA SA SIROM SAVRŠENA ZA SVAKU PRILIKU Recept poznate voditeljke dele svi na mrežama
Autorka „Praktične žene“ i nekadašnja manekenka Nataša Pavlović u svojoj emisiji ugostila je brojne poznate ličnosti i zajedno sa njima publici predstavila pregršt zanimljivih recepata. Majka Olega i Jana i supruga producenta Predraga Pavlovića, kako i sama ističe, majstor je u kuhinji i ispred i iza kamera, i voli da kuva za svoje najbliže. Tako je sa svojim pratiocima podelila recept za ovu ukusnu štrudlu od koje će vam poći voda na usta.
Potrebno je
Za testo:
- 250 ml mlakog mleka
- 250 ml mlake vode
- 10 g suvog kvasca
- kašika šećera
- oko 900 g brašna
- 150 g ulja
- 4 žumanca
- kašičica soli
Za fil od sira:
- 400 g sira (ne baš slanog): švapski, sremski, slavonski
- 150 ml pavlake
- 1 jaje
- 150 g šećera
- 1 kašika kukuruznog brašna
dodatno
- 50 g suvog grožđa namočenog u rum ili u aromu ruma u toploj vodi
Priprema:
Brašnu dodajte mleko, vodu, kvasac, šećer, ulje i žumanca pa zamesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe 1 do 2 sata. Sjedinite pavlaku, sir, kukuruzno brašno, jaje i šećer da dobijete punjenje od sira. Na pobrašnjenoj površini zamesite testo pa ga podelite na dva dela. Jednu polovinu testa oklagijom razvucite u pravougaonik (izmerite širinu pravougaonika testa u odnosu na dužinu najvećeg pleha koji imate). Pripremljenim filom prekrijte celu površinu testa osim ivice na kraju. Pospite oceđenim suvim grožđem. Uvijte u oblik rolne, ali ne klasične, već preklapajuće (dužine oko 3 cm). Uradite isto sa drugim delom testa. Štrudle poređajte u pleh. Stavite u rernu sa plehom sa vodom na dnu na 50 stepeni oko 10 minuta. Kada narastu, izvadite ih iz rerne, premažite štrudle puterom i vratite da se peku na 200 stepeni. Posle desetak minuta smanjite temperaturu na 180 stepeni i na vrh stavite papir za pečenje (pa pecite još 35 minuta, sveukupno oko 45 minuta). Kada porumene, znaćete da su gotove. Izvadite iz rerne i poprskajte vodom, pa pokrijte vlažnom krpom i ostavite da se prohlade. Pospite šećerom u prahu.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)