CRVENCI Tradicionalni desert iz Vranja, nekada nezaobilazan na slavama, a sada zaboravljen

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivi slatkiš možete da pravite i u danima posta.

crvenci
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g oštrog brašna
  • 1 l ledene vode
  • 200 g prah-šećera
  • 200 g seckanih oraha
  • 1/2 flašice ekstrakta maline

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U hladnoj vodi razmutite brašno pa kuvajte dok se ne zgusne. Isključite ringlu ali ostavite na njoj, pa dodajte šećer i orahe i promešajte. Sklonite sa strane pa dodajte ekstrakt maline. Preručite smesu u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Isecite kolač na kocke i služite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading