CRVENCI Tradicionalni desert iz Vranja, nekada nezaobilazan na slavama, a sada zaboravljen
Neodoljivi slatkiš možete da pravite i u danima posta.
Potrebno je
- 300 g oštrog brašna
- 1 l ledene vode
- 200 g prah-šećera
- 200 g seckanih oraha
- 1/2 flašice ekstrakta maline
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U hladnoj vodi razmutite brašno pa kuvajte dok se ne zgusne. Isključite ringlu ali ostavite na njoj, pa dodajte šećer i orahe i promešajte. Sklonite sa strane pa dodajte ekstrakt maline. Preručite smesu u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Isecite kolač na kocke i služite.
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)